Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


L’ampliació del CAP de Palafrugell serà una realitat a principis del 2027

Escrit per el 2 de Març de 2023

  • També, ha avançat que el nou hospital de Palamós podria ser una realitat d’aquí a 6 o 10 anys. Se situarà al barri d’Es Pla.
  • Balcells ha avançat que s’ampliaran els caps de la Bisbal d’Empordà, Torroella de Montgrí i l’Escala. Se’n construirà un de nou a Begur.

L’ampliació del Centre d’Atenció Primària de Palafrugell podria ser una realitat el primer trimestre del 2027. El conseller de Salut de la Generalitat de Catalunya, Manel Balcells, va avançar que es preveu la redacció del projecte en els pressupostos de la Generalitat per aquest 2023. Les obres tindran un cost total estimat de 4,8 milions d’euros i es preveuen millores a l’edifici actual. Pròximament, començarà el procés de licitació.

En una visita a Palafrugell, el conseller Balcells destaca que suposarà una millora substancial. L’ampliació es farà en un solar adjacent al centre sanitari cedit per l’Ajuntament. L’objectiu és donar resposta a l’augment de la població de Palafrugell i l’activitat del centre, des de l’obertura l’any 1997 i l’última remodelació del 2006. I amb l’increment de la població als caps de setmana i estius.

Espai d'ampliació del nou CAP
Zona on es construirà l’ampliació del centre sanitari

L’ampliació consistirà en la construcció de 12 consultes de medicina, infermeria i consultes polivalents, una àrea de rehabilitació i l’ampliació de l’àrea d’atenció continuada. També, es reformarà una part de l’actual centre sanitari. Ho explica el director del CAP, Joan Bonet.

Per altra banda, inicialment no es preveu l’increment de la plantilla de professionals de la salut a Palafrugell.

El conseller Balcells ha afirmat que les obres han de permetre reforçar l’atenció primària i les necessitats de la comarca. A més, s’ha de completar amb el nou hospital comarcal que es construirà al barri d’Es Pla de Palamós, al costat de la C-31. L’Ajuntament palamosí haurà de dur a terme els tràmits urbanístics per disposar del solar i fer la cessió al Servei Català de la Salut, com a màxim a mitjans de l’any 2025. Segons el conseller, podria ser una realitat d’aquí a 6 o 10 anys.

El nou equipament tindrà una superfície de 40.000 metres quadrats amb opció de noves ampliacions. S’incrementaran els llits de 117 a 165 i la incorporació de 6 a 8 llits monitorats. També, 4 i 5 quiròfans convencionals, 1 per urgències, 1 per obstetrícia i 3 per a cirurgia major ambulatòria. Així, es passaria de 5 a 10 quiròfans. També, es preveu l’increment dels boxs, les sales de proves diagnòstiques, de l’Hospital de Dia i els llits de convalescència i cures pal·liatives.

A més, el centre palafrugellenc no serà l’únic de la comarca que s’ampliarà. Torroella de Montgrí també guanyarà espai en un solar adjacent cedit per l’Ajuntament, amb una inversió de 3 milions d’euros i la previsió de l’inici de les obres al maig. I també, s’ampliarà el CAP Doctora Casaponsa de la Bisbal d’Empordà amb un cost de 3,2 milions d’euros i amb la disponibilitat del solar el 2028. Per altra banda, l’Ajuntament de Begur licitarà les obres perquè entri en funcionament un nou CAP l’any 2024.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).