Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


L’alumnat de l’Institut La Sureda escull Teresa Pàmies, Bruna Valls, Teresa Juvé i Rosa Lavinya com a possibles noms per carrers de Palafrugell

Escrit per el 6 de Març de 2023

  • L’alumnat de 3r d’ESO de l’institut La Sureda treballen aspectes vinculats a la igualtat de gènere.

L’alumnat de 3r d’ESO de l’institut La Sureda de Palafrugell ha realitzat un projecte sobre els noms dels carrers del municipi. Durant la investigació els alumnes van constatar que hi ha més carrers amb noms d’homes que de dones. Per aquest motiu, tenint en compte la perspectiva de gènere, van fer recerca de personatges femenins il·lustres de Palafrugell per proposar-los com a possibles noms per posar en carrers.

El passat divendres, 3 de març els grups de treball van exposar les quatre propostes a Josep Piferrer, primer tinent d’alcalde. En aquest sentit, els noms escollits són els de Teresa Pàmies, Bruna Valls, Teresa Juvé i Rosa Lavinya. Ara, els presentaran a l’Ajuntament perquè es recullin de cara al futur quan es proposi la creació d’un nou espai urbà, un carrer o una plaça.

A més, Piferrer va explicar a l’alumnat de l’institut quins són els criteris que se segueixen per decidir el nom d’un carrer i com funciona la Comissió del nomenclàtor, l’organisme que gestiona els noms.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).