Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


L’Ajuntament treballa per combatre la plaga de processionària al municipi

Escrit per el 24 de Febrer de 2022

  • S’han vist al poblat ibèric de Sant Sebastià i a la plaça de Camp d’en Prats.
  • Es fa una crida a la ciutadania d’avisar a l’Àrea de Serveis en cas de detectar-ne.

A Palafrugell s’ha detectat un augment de la presència de processionària. El regidor de Medi Ambient, Marc Heras, explica que ja s’han pres les mesures pertinents.

En primer terme, detalla que es tracta d’una espècie que sol formar les característiques bosses en pins durant els mesos de gener i febrer. I, entre el febrer i el març, són habituals les seves processons en el cicle vital per buscar una zona per a enterrar-se i teixir el capoll del qual sortirà una papallona, a finals de l’estiu.

Processionària en un pi
Fotografia: Pixabay

La processionària del pi és un insecte autòcton de la zona mediterrània. Aquesta espècie pot comportar-se com a plaga i provocar la mort dels arbres on s’instal·la, especialment si són joves o estan malalts.

En el cas dels humans, poden causar al·lèrgies cutànies i pel que fa a les mascotes, mals greus o, fins i tot, la mort. Els gossos són els més vulnerables perquè les poden olorar o llepar. En cas que sigui el cas, cal anar ràpidament al veterinari.

El regidor explica que cal aprendre a conviure amb l’espècie i des del consistori, es procura pel benestar de la població i les mascotes. En aquest sentit, es demana que si algú en detecta la presència, cal que es posi en contacte amb l’Àrea de Serveis i es prendran les mesures pertinents.

Plaça de Camp d'en Prats per la processionària
Fotografia: Rafel Corbí

De fet, a hores d’ara ja s’ha actuat en diversos punts del municipi, com el poblat ibèric de Sant Sebastià o la plaça de Camp d’en Prats. La darrera va obligar a tancar la zona a l’espera de fer el tractament, tenint en compte que és una zona de pas d’infants.

Per acabar, Marc Heras afegeix que hi ha el projecte Alerta Forestal dels CREAF que permet enviar dades sobre l’estat dels boscos i avaluar-ne l’estat. En aquest sentit, si algú detecta la presència de la processionària en zones forestals, ho pot notificar per aquell canal.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).