Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


L’Ajuntament de Palafrugell treballa per combatre la crisi de la COVID-19 i poder oferir-nos programació nadalenca

Escrit per el 17 de Novembre de 2020

  • Joan Vigas actualitza la situació actual de la vila respecte al suport al comerç, ajudes, administració, pressupostos i programació de Nadal 2021.
  • Qualifica el proper Nadal de diferent, però amb programació existent.
  • Actualment, unes 6.000 persones depenen de subsidis a Palafrugell.

Nerea Cabello per Ràdio Palafrugell, entrevista per Rafel Corbí.

Joan Vigas, 1r tinent d’alcalde i regidor de l’IPEP (Institut de Promoció Econòmica de Palafrugell) va seguir la conversa amb Rafel Corbí parlant sobre pressupostos, serveis administratius i programació de Nadal, d’entre altres temes d’actualitat a la vil·la.

Anteriorment, Ràdio Palafrugell va dedicar una notícia a l’anunci de les noves línies d’ajuda al comerç de Palafrugell amb dues convocatòries. Les quals recordem, ja es troben disponibles per a la seva sol·licitud des d’avui mateix 14 de novembre.

Pel que fa al sector comercial, el passat abril des dels pressupostos s’hi van destinar un total de 150.000 € en ajudes, dels quals no es van repartir tots. En aquest nou període anual, entrarà com a romanent disponible. Joan Vigas preveu que al gener, s’hauran d’oferir més ajudes a causa de la llarga i complicada temporada d’hivern per al comerç.

En primer lloc, Joan Vigas destaca l’esforç que s’està duent a terme des de les administracions locals per poder oferir el màxim d’ajudes locals. “El que no podem és deixar d’estar a prop. Ens agradaria poder-hi estar molt més i tenir molts més recursos.”

Tot parlant sobre les gestions de les administracions locals, el primer tinent d’alcalde ressalta que totes les administracions es troben en una situació de saturació. Siguin locals, comarcals o autonòmiques, s’han trobat en una situació d’urgència que no han sabut defensar.

Convé ressaltar que, a diferència de com va passar en la primera tongada d’ajudes on només es van repartir el 55-60%, en l’actual es preveu que arribin molt més diners als comerços i empresaris de Palafrugell, gràcies a la prevenció i preparació administrativa.

Cal tenir en compte que Palafrugell es troba “sanejat” respecte a crèdit i es pot permetre oferir ajudes, a diferència d’altres administracions sense recursos, amb deutes o pressupost reduït. “Les administracions locals som les que acabem donant la cara al ciutadà del poble

Un Nadal atípic, però un Nadal

Primerament, Joan Vigas avança que treballen en diversos àmbits per poder oferir cultura nadalenca a la nostra vil·la, però que no poden deixar enrere la previsió per al gener i febrer, i les conseqüències que pot comportar l’hivern econòmicament. Qualifica el Nadal d’atípic a causa de la transformació o anul·lació de les activitats per les mesures sanitàries. “Tot canvia, però s’ha de tenir clar que depenem de les autoritats sanitàries com a poble i no tenim gaire més veu ni vot que el ciutadà.”

Un altre punt important és el marge de planificació del qual disposen des de l’Ajuntament. Les estadístiques de contagis varien d’una setmana a una altra, per tant, la planificació anticipada i a llarg termini és impossible actualment. Joan Vigas parla d’una situació molt millor que la de fa tres setmanes, però difícil encara.

En aquest moment la planificació de Nadal s’activa, però la majoria d’actes no es sap si és podran fer. Entre la conversa, apareix l’organització de la pista de gel. Vigas ens avança que no sap si es podrà realitzar. En conseqüència, tampoc es podrà treballar en la nova ubicació de la pista que s’havia estat estudiant.

Descartar la pista de gel aquest 2020 es tradueix com a poder destinar la gran inversió que suposa a altres urgències pressupostàries pròpies del context actual.

“A Palafrugell, actualment unes 6.000 persones depenen ara mateix de subsidis”

D’entre altres entitats, Joan Vigas destaca la feina que ha dut a terme Oohx!gen. A més d’apostar pel comerç local, disposen de 175 socis que han anat augmentant durant el confinament. Seguidament, aprofita de nou la nostra sintonia per agrair la col·laboració i paciència de la ciutadania, i mostra el seu suport a totes les entitats, comerços i empresaris afectats per la crisi actual.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).