Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Joan Vigas, ens presenta les noves convocatòries de subvencions per activitats econòmiques afectades per la crisi de la COVID-19

Escrit per el 13 de Novembre de 2020

Joan Vigas, 1r tinent d’alcalde i regidor de l’IPEP (Institut de Promoció Econòmica de Palafrugell) ha repassat amb Rafel Corbí les ajudes que l’Ajuntament de Palafrugell ha aprovat amb dues noves convocatòries de subvencions per activitats econòmiques que estan patint o han patit la crisi de la Covid-19.

“Un any que no estarà fàcil”

En primer lloc, Joan Vigas preveu una complicada temporada d’hivern respecte a l’activitat econòmica de Palafrugell. Tot i això, presenta la bona gestió de la situació per part de l’Ajuntament de Palafrugell com una solució. L’equip de govern i el conjunt d’entitats que donen suport al comerç de la vil·la, faran costat a totes les dificultats que es presentin. Sempre a mida de les possibilitats dels pressupostos disponibles.

Ens proposem d’exposar les subvencions econòmiques de la mà de Joan Vigas. A continuació, ens aclareix la diferència d’ambdues línies d’ajuda distribuïdes en dues convocatòries diferents. Recordar que, el seguit d’ajudes van destinades a propietaris/àries que han hagut de tancar des de mitjans d’octubre fins ara.

O bé que han patit pèrdues en la seva facturació des de l’obertura dels comerços fins a l’actualitat.

La primera convocatòria de subvencions, està destinada a l’ajuda de restaurants, bars, estètiques i gimnasos de Palafrugell afectades per la crisi de la Covid-19. És a dir, activitats que s’han vist obligades a complir el tancament des de mitjans d’octubre fins a l’actualitat. També anomenada com ajuda 4, s’hi ha destinat una inversió final de 105.000 €. 
– Restaurants, bars i estètiques: fins a 1.500 €
– Gimnasos: fins a 1.000 €

La segona convocatòria de subvencions, està destinada per aquelles activitats econòmiques que no s’han vist obligades a tancar, però que han patit una reducció de la facturació durant els últims mesos en comparació amb l’any anterior. També anomenada com ajuda 5. S’hi han destinat una inversió final de 40.000 €.

Ambdues convocatòries subvencionen les pèrdues econòmiques que hagin tingut les empreses des de l’1 de setembre al 30 de novembre de 2020, fins als màxims següents:
– Allotjaments hotelers, càmpings i albergs: fins a 800 €
– Resta activitats econòmiques: fins a 500 €.

El termini de presentació de les sol·licituds és fins dijous 10 de desembre de 2020. Les dues línies d’ajuda són incompatibles una amb l’altre, no es poden sumar.

Les convocatòries no es basaran en l’ordre d’entrada de sol·licituds, sinó en el compliment dels requisits bàsics establerts.

S’acceptaran totes les sol·licituds que compleixin amb els requisits bàsics establerts a les convocatòries, a diferència d’altres convocatòries que anaven per ordre d’entrada de les sol·licituds. En cas que s’exhaureixi la partida pressupostària, es reduirien tots els imports atorgats de manera proporcional, per tal que totes les sol·licituds tinguin aportació econòmica.

Un cop publicades al Butlletí oficial de la província, aquest divendres 13 de novembre ja es podran entrar les sol·licituds a través de la seu electrònica de l’Ajuntament de Palafrugell.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).