Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


L’Ajuntament de Palafrugell en contra la sentència del procés

Escrit per a 14 d'Octubre de 2019

  • Fan una crida a mobilitzar-se davant del consistori a les 12h del migdia.
  • Josep Piferrer, alcalde de Palafrugell creu que aquesta sentència marca un punt de no retorn de les relacions entre Catalunya i Espanya.

A primera hora del matí s’ha fet pública la sentència del procés. Josep Piferrer, alcalde de Palafrugell ha mostrat el seu rebuig davant de la decisió del Tribunal Suprem. Per Piferrer “avui es fa palès el trencament d’una gran part del poble català amb els que aplaudeixen aquesta sentència”. Així doncs, ha fet visible que l’Ajuntament de Palafrugell està en contra la sentència del procés. Per aquest motiu, criden a mobilitzar-se davant el consistori a les 12h i a plaça Nova a les 20h.

Josep Piferrer s’ha mostrat trist per una decisió que afecta a companys i de partits i, en algun dels casos, amics. Una sentència que per l’alcalde de Palafrugell marcarà un punt de no retorn de les relacions entre Catalunya i Espanya.

Com a resposta a la decisió del Tribunal Suprem als fets del 20 de setembre i l’1 d’octubre, des de l‘Ajuntament de Palafrugell es convoca a tota la ciutadania a concentrar-se davant del consistori a les 12h. També es fa una crida per assistir a les 20h a Plaça Nova.

Ple extraordinari com a mostra de rebuig

D’altra banda, des de l’equip de govern es convocarà un ple extraordinari. Aquest ple es farà demà dimarts a les 19:30h com a mostra de rebuig per la sentència del procés.

Fins a la celebració de la sessió plenària, l’Ajuntament de Palafrugell aturarà tota activitat institucional.

A més, també des d’Esquerra Republicana de Palafrugell se sumaran a totes les mobilitzacions que convoqui l’Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural.

Així doncs, el consistori palafrugellenc s’ha mostrat clarament en contra de la sentència del procés. Podeu escoltar la conversa íntegra amb Josep Piferrer, alcalde de Palafrugell al voltant del rebuig contra la sentència.

Dels 9 anys dels Jordis als 13 de Junqueras

Aquestes són les penes que ha fet públiques el Tribunal Suprem en relació als fets del 20 de setembre i a l’1 d’octubre del 2017. En aquest sentit, aquestes van dels 9 anys per Jordi Cuixart i Jordi Sánchez, fins als 13 d’Oriol Junqueras.

Oriol Junqueras: 13 anys de presó i 13 d’inhabilitació absoluta. Delicte de sedició en concurrència medial amb un delicte de malversació de fons públics agreujat en raó de la seva quantia.

Raül Romeva, Jordi Turull i Dolors Bassa: 12 anys de presó i 12 d’inhabilitació absoluta. Delicte de sedició en concurs medial amb un delicte de malversació de fons públics agreujat en raó de la seva quantia.

Carme Forcadell: 11 anys i sis mesos de presó i d’inhabilitació absoluta. Delicte de sedició.

Joaquim Forn i Josep Rull: 10 anys i sis mesos de presó i d’inhabilitació absoluta. Delicte de sedició.

Jordi Sànchez i Jordi Cuixart: 9 anys de presó i 9 d’inhabilitació absoluta. Delicte de sedició.

Santi Vila, Meritxell Borràs i Carles Mundó: condemnats com a autors d’un delicte de desobediència a penes de deu mesos de multa, amb una quota diària de 200 euros, i un any i vuit mesos d’inhabilitació especial.

Per últim, la sentència absol els acusats Forn, Rull, Vila, Borràs i Mundó del delicte de malversació.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *