Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Pintades a la façana de l’Ajuntament de Palafrugell

Escrit per a 16 d'Octubre de 2019

  • El consistori s’ha llevat amb dues pintades, una a la façana amb l’escrit “Viva España” i a l’entrada de l’edifici amb dues esvàstiques

Ahir va tenir lloc el ple extraordinari on l’equip de govern (ERC, SGdP i JxCat) va presentar una moció de rebuig a la sentència del tribunal suprem. El text es va aprovar amb 12 vots a favor, 11 de l’equip de govern i el vot de la socialista Laura Millán. La resta de regidors socialistes, 4, van votar-hi en contra. Aquest fet, i la situació actual a Catalunya, ha provocat un parell de pintades a la façana de l’Ajuntament de Palafrugell.

Després que dilluns es conegués la decisió del Tribunal Suprem al voltant del judici del procés, les reaccions al llarg de la setmana no han cessat. Així, la primera mesura que va prendre el consistori palafrugellenc era aturar tots els actes institucionals. Això, en principi era fins a la celebració del ple extraordinari d’ahir. Tot i que, no es descarta allargar-ho durant tota la setmana.

D’altra banda, la sentència també va provocar que a Palafrugell s’hagi celebrat una sessió extraordinària per mostrar el rebuig contra les sentències dictades. Així exposava els 10 punts dels que constava la moció, l’alcalde de Palafrugell, Josep Piferrer.

En la única intervenció que hi va haver, atès que Joan Farré de Ciutadans no va poder assistir al ple, Juli Fernández va exposar que donarien llibertat de vot als seus regidors. A més, també lamentava, sense ànim de crítica, que la moció no se centrés només en la sentència, ja que això hauria provocat més consens.

Amb tot es va procedir a la votació que va acabar amb 12 vots a favor i 4 en contra. 11 de l’equip de govern (6 ERC, 3 SGdP i 2 JxCat) i també va votar a favor la socialista Laura Millán. Per la seva banda, la resta d’edils socialistes va votar-hi en contra.

Pintades a favor d’Espanya

Arrel de l’aprovació de la moció, i de la situació actual del país, hi han hagut diverses pintadaes a la façana de l’Ajuntament de Palafrugell. Aquest matí, el consistori s’ha llevat amb una pintada amb el lema “Viva España“. A més, a la porta de la casa pairal també hi ha simbologia nazi, amb dues creus gamades.

Pintades façana Ajuntament de Palafrugell Moció Sentència Procés
Pintades façana Ajuntament de Palafrugell Moció Sentència Procés
Així s’ha despertat l’Ajuntament de Palafrugell, amb aquestes dues pintades a la façana.

Unes pintades, però, que només han estat visibles durant unes hores. Pels volts de les 10h, aquestes ja han estat netejades.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *