Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


L’Ajuntament aborda d’urgència la problemàtica de les autoritzacions de les explotacions de boies

Escrit per a 11 de Maig de 2022

  • El PSC de Palafrugell acusa el govern local de manca de gestió i previsió del govern local pel que fa a les autoritzacions municipals dels serveis de les boies marítimes.
  • Al mateix temps, l’equip de govern ha fet una junta de govern extraordinària per a solucionar el problema.

El portaveu socialista, Juli Fernández, lamentava que el govern local encara no ha resolt les al·legacions en relació al plec de clàusules administratives per les autoritzacions de les ocupacions a platges, i en concret les explotacions de boies. Segons els socialistes, aquest fet estava generant una forta incertesa i preocupació a tot el sector, ja que d’aquestes activitats depenen moltes famílies i treballadors. 

Per Fernández, el més preocupant eren els errors en la gestió del pla d’usos, ja que en un principi, abans de la seva aprovació, s’havia de verificar que la resta d’administracions donaven la seva conformitat. Segons els socialistes, el pla d’usos s’havia aprovat sense aquesta verificació i això, va comportar que la tramitació quedés aturada. 

En aquest sentit, el PSC instava al govern a l’aprovació amb la màxima urgència i amb les garanties jurídiques de l’expedient per iniciar el període de presentació de propostes, en un termini de 15 dies a partir de la publicació al BOP. D’aquesta manera, es podrien tenir les boies operatives a mitjans del mes de juny. No obstant això, l’Ajuntament ja ha fet una Junta de Govern extraordinària per abordar la qüestió durant el matí de dimecres.

Pel PSC, si el procediment no es fa amb totes les garanties i amb la màxima urgència, segons els socialistes, hi haurà el perill que aquest estiu no es tinguin les autoritzacions a platges i boies, amb les conseqüències econòmiques i de prestigi que això comportaria per Palafrugell.

La resposta de l’equip de govern

No obstant això, al mateix temps, l’Ajuntament de Palafrugell feia dimecres al matí una Junta de Govern extraordinària per a poder-ho aprovar. Aquesta arriba després d’una reunió amb la Generalitat de Catalunya el passat dimarts. Ho explica l’alcalde del municipi, Josep Piferrer.

Piferrer remarca que des del govern es tenien tots els processos preparats pel dia 15 d’abril i així, que els operadors ho poguessin conèixer just començar el mes de maig. No obstant això, des de Capitania Marítima de Palamós es van presentar tres informes diferents, que va suposar haver-los de refer i causà un retard temporal.

Com que el vistiplau l’ha de donar Costes de la Generalitat, la reunió duta a terme va permetre evitar errors i accelerar els terminis.

Per acabar, Piferrer remarca que els operadors hi podran començar a treballar a partir de l’1 de juny.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *