Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


L’Agrupació Excursionista vol recuperar les fonts de Palafrugell

Escrit per el 9 de Març de 2021

  • Ja han començat els treballs a la Font Mascort i a la Font d’en Plaja.
  • Volen la implicació de l’Ajuntament i la Diputació perquè el projecte no quedi a mitges.

L’Agrupació Excursionista de Palafrugell (AEP) s’ha marcat com a objectiu recuperar les fonts del municipi. La darrera llista que data dels anys 80, ha quedat desactualitzada, però és un bon punt de referència. Mone Serra, de l’AEP apunta que hi poden haver noves fonts i espera la implicació de l’Ajuntament perquè la recuperació no sigui temporal.

El punt de partida del projecte un mapa amb una trentena de fonts catalogades per Josep Bañeras, expert en toponímia local. Les primeres recerques de l’AEP, els va fer adonar que el llistat havia quedat obsolet.

Per aquest motiu, aquest projecte volen actualitzar aquest llistat i tenir un catàleg de totes les fonts de Palafrugell. Aquest treball de recerca s’està fent de forma voluntària i a través de la inquietud del membres de l’Agrupació.

D’altra banda, Mone Serra, recorda que en una ocasió, als anys 90, ja es va fer una neteja de diverses fonts del municipi. Però, la manca de manteniment va fer perdre la feina feta.

Implicació de l’àrea de Medi Ambient

Per tal que no es repetís la història, des de l’Agrupació abans de començar a netejar les fonts van voler presentar el projecte a l’Ajuntament. Així, volien implicar també al consistori per tal que la tasca de recuperació tingui continuïtat. Així, Serra detalla que primer de tot es van posar en contacte amb l‘àrea de Medi Ambient que va veure el projecte amb bons ulls.

Fruit d’aquesta bona predisposició de l’àrea, Mone Serra explica que fa un parell de setmanes que van començar a fer la neteja de les dues primeres fonts. La Font d’en Mascort i la d’en Plaja.

Aquestes dues fonts es troben al camí dels ermitans que és el que es fa servir per fer la pujada al Far de Sant Sebastià per Setmana Santa. En aquest sentit, Serra destaca que van creure oportú també fer aquesta primera actuació en aquestes dues fonts.

A més, també es van posar en contacte amb el Consorci de les Gavarres per conèixer com treballen a l’hora de fer cartells i fulletons per donar a conèixer aquesta ruta de les fonts de Palafrugell.

Mone Serra col·locant un dels cartells que han elaborat des de l’AEP

Crida per recuperar imatges de les fonts

D’altra banda, des de l’Agrupació Excursionista també demanen que tothom que tingui imatges sobre les fonts del municipi. Així, fan una crida per rebre fotografies dels anys 60 i 70, però també més recents.

A la web de l’AEP hi trobareu les vies de contacte o sinó, també a través de la Dolors de Can Genís. Podeu recuperar l’entrevista íntegra en la que Mone Serra ens explica la voluntat de l’Agrupació Excursionista de recuperar les fonts de Palafrugell al següent arxiu.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).