Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


L’actualitat de la Fundació Institut Català del Suro

Escrit per a 9 de juny de 2021

  • El director de la Fundació, Albert Hereu, exposa el seguit de novetats de la institució.
  • La Fira del tap i el suro 2021, el servei de control de la longevitat del vi i el nou estudi tècnic per combatre el corc del suro.

La Fundació Institut Català del Suro afronta el mes de juny amb la mirada posada en diversos esdeveniments. Per comentar l’actualitat de la institució, el director Albert Hereu passa pels micròfons de Ràdio Palafrugell.

En primer lloc, Albert Hereu comenta el servei de control de la longevitat del vi. En aquest sentit, el director de l’ICSuro detalla que aquest serveix per conèixer la sensibilitat a l’oxigenació del vi.

Un altre dels temes que preocupa als laboratoris del Cork Center, són les ampolles amb fuites. Tot seguit, Hereu proporciona cinc cèntims sobre la prevenció dels efectes d’hermeticitat i els beneficis que aporta al sector l’estudi d’aquesta prevenció.

La Fira del tap i el suro 2021

D’altra banda, un dels esdeveniments marcats al calendari de la Fundació és la Fira del tap i el suro 2021 de Cassà de la Selva. Aquesta tindrà lloc aquest cap de setmana del 12 i 13 de juny i l’Institut Català del Suro hi prendrà part com destaca Hereu.

D’entre les activitats de l’ICSuro a la fira, es trobaran prototips d’escocells amb taps de suro triturats, una mostra en imatges de la pela del suro mecanitzada o un scaperoom de suro.

Per últim, però no menys important, Albert Hereu també remarca que estan treballant en un nou estudi tècnic per combatre el corc del suro.

Per últim, adjuntem l’entrevista completa amb l’Albert Hereu al següent arxiu.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *