Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


La vacunació de la Grip comença a mig gas

Escrit per a 28 d'Octubre de 2021

 • La franja dels 60 als 69 anys no van acudir massivament al primer dia de vacunació. En canvi, entre els majors de 70 anys la resposta ha estat millor.
 • La majoria dels majors de 70 anys van accedir a punxar-se la 3a dosi de la COVID.

Aquest dimecres s’iniciava la campanya de vacunació de la Grip a Palafrugell i al Baix Empordà. Segons expliquen des de la direcció de l’Àrea Bàsica de Salut de Palafrugell, l‘inici de la vacunació de la Grip ha començat a mig gas al municipi. Així, la franja dels 60 als 69 anys no han anant a vacunar-se en massa. En canvi, els majors de 70 anys sí que han assistit al punt de vacunació del Local Social de La Sauleda.

Lola Lario, directora del CAP de Palafrugell recorda que després d’un any sense Grip, enguany sí que s’espera que aquesta torni. Per aquest motiu, remarca la importància que els majors de 60 anys i les persones amb patologies de base es vacunin.

El fet que durant aquest hivern convisquin la Grip i la COVID fa que als majors de 70 anys se’ls puguin administrar la tercera dosi del coronavirus. En aquest sentit, Lario recalca que no hi ha cap problema per punxar-se les dues vacunes a la vegada.

En aquesta línia, la majoria de les persones majors de 70 anys que van assistir ahir a vacunar-se per la Grip també es van punxar la 3a dosi. La doctora Lario explica que de les 170 persones que van assisitir al Local Social de La Sauleda a 105 se’ls hi va administrar la nova dosi de reforç.

La vacunació dels 60 als 69 comença a un ritme lent

Lola Lario destaca la bona alfuència de la gent més gran de 70 anys. Fins i tot, en un primer moment van témer no poder donar cabuda a totes les persones que van assisitir.

D’altra banda, la resta de població cridada a vacunar-se no hi va assistir com estava previst. Per això, la directora del CAP de Palafrugell fa una crida a les persones entre 60 i 69 anys i les que tenen patologia de base que es vacunin.

En la primera jornada de campanya, els menors de 70 anys que es van vacunar ahir a Palafrugell van ser una vuitentena de persones. Per últim, la doctora Lario recorda que vacunar-se no assegura al 100% agafar la Grip. No obstant això, en cas de passar la malaltia, aquesta presenta una simptomatologia més lleu.

A Palafrugell es vacuna als majors de 70 anys al Local Social de La Sauleda els dimecres de 15:30 a 19h i els divendres de 10:30 a 13h.

Per la seva banda, les persones de 60 a 69 i menors de 60 amb factors de risc es vacunaran directament al CAP. Els dilluns, dimarts, dimecres i dijous de 10:30h a 13h i de 15:30 a 19h i els divendres de les 10:30 a les 13h.


Opinions dels lectors
 1. Luis F. Aranda   On   29 d'Octubre de 2021 at 13:40

  Després de llegir que molt poca gent (>60 anys) s’havia presentat a vacunar-se de la grip fins ara, he passat per el CAP amb la meva documentació pertinent on hi ha un bungalow habilitat per això, en el que hi havia tres persones de personal mèdic, una voluntària i cap pacient ni atès ni esperant i m’han dit que si era de Barcelona que tenia que anar a vacunar-me allà (?)..
  Perfecte el desplagament de mitjans..Fantàstic de cara a la foto..però l’efectivitat és la que és. Em dona per pensar en d’altres temes que ens afecten als que tenim casa a Palafrugell des de fa molts anys com el sistema actual de recollida d’escombraries absolutament deficient (demanin opinió als veïns afectats si volen estar segurs del que els dic).., la meva darrera caiguda en bicicleta a les vies verdes (ruta del tren petit, passada la carretera) per culpa d’un bancal de sorra que hi ha des de fa ANYS i que em va costar anar d’urgències per revisar la meva pròtesi de maluc implantada (això si, vaig anar a la Quirón de Barcelona, sense molestar a qui no debia d’aquí..), sense obviar la creixent quantitat de cases que són ocupades amb total impunitat i que fan que per exemple en el meu cas, et deixis l’abric dos minuts al cotxe, i mentre entres a casa la compra, quan surts ja te l’han robat ..
  Senyors, aquest poble cada vegada sembla més un “Bronx” qualsevol, que aquell poble en el que et podies deixar la porta de casa teva oberta amb la confiança de que no prendries cap mal. Sens dubte la societat va evolucionant, però no a tot arreu de la mateixa manera…
  Ja se que els estic transmetent una reflexió personal meva (d’un jubilat de Barcelona que vostès deuen pensar que no tinc altra cosa que fer que protestar), però els haig de dir que per a molta gent d’aquest poble, estigui empadronada o no a Palafrugell, aquests temes són molt importants i que desacrediten cada cop més als gestors responsables, que tard o d’hora lamentaran la seva nul•la receptivitat.
  No obstant això, no s’amoïnin, per la meva banda continuaré amb el meu dia a dia, pagant els impostos pertinents i intentant esser un veí exemplar.
  Cordialment,

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *