Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


La pandèmia ha fet més visible les diferències entre dones i homes a la llar

Escrit per el 8 de Març de 2021

  • Enguany el lema de l’Institut Català de les Dones és “Dones i homes corresponsables”.
  • Fina Surina, coordinadora territorial de l’ICD a Girona destaca que la pandèmia ha posat de manifest les desigualtats entre dones i homes a l’hora de tenir cura de la llar i de les filles.

En motiu del Dia Internacional de les Dones, Fina Surina ha passat per la sintonia de Ràdio Palafrugell. De la mà de la coordinadora territorial de l’Institut Català de les Dones a Girona hem donat a conèixer la crida que es fa enguany a través del lema “Dones i homes corresponsables“.

Fina Surina ha destacat que la pandèmia ha posat de manifest les diferències que encara hi ha entre les dones i els homes en les tasques de la llar i de cura.

En aquesta mateixa línia, la coordinadora territorial de l’ICD remarca que tot aquell temps que les dones han hagut de dedicar a tasques domèstiques ha anat en detriment de poder-se cuidar o fer altres activitats.

Al voltant del lema d’aquest 2021, Fina Surina ha volgut recordar que les reivindicacions tenen com a objectiu que els homes facin un pas endavant.

Mitjançant les dades de l’Observatori de la Igualtat de Gènere es té constància que durant el 2020 el 93% de les dones es van demanar excedències per cura de fills, respecte el 7% dels homes. Fina Surina també ha donat altres dades relacionades amb l’àmbit laboral que s’extreuen d’aquest informe.

A més, aquestes estadístiques també posen de manifest que les dones dediquen el doble de temps que els homes a les tasques domèstiques. Així, després les dones tenen menys temps per a elles.

La bretxa salarial del 22%

D’altra banda, un tema del que es parla durant cada 8 de març és la bretxa salarial. En aquest sentit, Surina actualitza en quin punt es troba la diferència de sou entre homes i dones que fan una mateixa feina.

I aquest 22% es tradueix en uns 6.000 euros menys els que perceben en un any les dones. Totes aquestes dades i d’altres es poden repassar al web de l’Institut Català de les Dones.

Per últim, la coordinadora de l’Institut Català de les Dones ha lamentat que la pandèmia no permeti fer les manifestacions massives d’altres anys. No obstant això, ha fet una crida perquè les reivindicacions es facin a través de les xarxes socials.

Podeu recuperar l’entrevista amb Fina Surina al següent arxiu.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).