Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


La nova mobilitat del carrer Bailén de Palafrugell

Escrit per el 25 de Maig de 2020

  • Es canvia de direcció per augmentar-ne la seguretat. El carrer del Vilar passa a ser de direcció única i s’ha aprofitat per fer-hi la vorera més ample.

Segueixen els canvis de mobilitat al centre de Palafrugell per fer més segurs els carrers del municipi. En aquesta ocasió parlarem de la nova mobilitat del carrer Bailén i carrer del Vilar de Palafrugell. Des del consistori s’ha apostat per un canvi de direcció del primer i fer direcció única el segon. Els veïns i veïnes del Bailén han aprovat aquesta mesura.

Pau Lladó, regidor de Mobilitat de l’Ajuntament de Palafrugell ha comentat aquest canvis consensuats amb els veïns de la zona. Tota una sèrie de modificacions que tenen un mateix objectiu: fer el municipi més social, segur i sostenible. Sota aquestes 3 “s”, en concret al carrer Bailén la fita és reduir el gran nombre d’accidents que s’hi produeixen.

En aquest sentit, durant els darrers mesos ja s’havien fet actuacions per pal·liar aquests accidents. Així, per reduir la velocitat dels vehicles que hi circulaven es va optar per fer aparcaments en ziga zaga. Una acció, però, que no va obtenir els resultats esperats ja que hi continuava havent accidents.

Per tot això, amb el canvi de direcció esperen que disminueixi la circulació. Per tant, serà una via en la que hi passaran, majoritàriament, els veïns i veïnes de la zona.

A més, aquesta modificació també comporta un canvi en una de les sortides de l’aparcament del Casal. Si fins ara se sortia fins al final de carrer Nou per enllaçar amb el carrer de Torroella, ara s’haurà de sortir pel Lluís Companys i la rotonda de Modest Cuixart.

Carrer del Vilar de direcció única i voreres més amples

Tots aquests canvis han estat consensuats amb el veïnat de la zona. Així, 26 de 27 veïns van donar el vist-i-plau per efectuar aquests canvis de mobilitat.

D’altra banda, aquestes modificacions també han comportat canvis pel que fa al carrer del Vilar. Així, aquest ha passat a ser un carrer de direcció única que va a parar al carrer Lluís Companys. A més, també s’ha aprofitat per eixamplar les voreres a través de senyalització horitzontal.

Una actuació, aquesta darrera, semblant a la que es va fer a Llafranc setmanes enrere. Tanmateix, fer de direcció única el carrer del Vilar també ha comportat guanyar 10 places d’aparcament. A més a més, les modificacions finalitzaran fent aquestes vies zones 30, en les que cotxes i bicicletes compartiran espai amb prioritat per aquestes últimes.

Amb tot, la nova mobilitat del carrer Bailén i els adjacents comportaran que s’hagi de fer més volta, “uns 20 segons més”, segons Lladó. No obstant això, el centre del municipi hi sortirà reforçat amb la previsió que les modificacions redueixin els accidents en aquesta zona.

Per aprofundir més en aquests temes i també per parlar de les actuacions previstes de cara al futur, dijous a les 18h farem un Instagram Live amb Pau Lladó. El podreu seguir a través del compte de Ràdio Palafrugell @radiopalafrugell. Una entrevista en la qual vosaltres també hi podeu participar amb les vostres preguntes.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).