Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


La Fundació Vila Casas presenta l’exposició “El gest mínim”, al Museu Palau Solterra

Escrit per el 13 de Febrer de 2021

  • Contactem amb Maria Alzamora, l’artista autora de l’exposició El gest mínim.
  • La Maria és la guanyadora del Premi de Fotografia 2020 de la Fundació Vila Casas.

Nerea Cabello per Ràdio Palafrugell
Entrevista per Rafel Corbí

La Fundació Vila Casas presenta dues exposicions que es podran veure fins al 2 de maig al Museu Palau Solterra de Torroella de Montgrí. Després de conversar amb el comissari de Mirada, llum i equilibri, l’Eduard Bertran, contactem amb Maria Alzamora, autora de l’exposició El gest mínim.

Maria Alzamora (Autorretrat)

Maria Alzamora – El gest mínim

L’exposició El gest mínim de Maria Alzamora (Ordis, 1992), comissariada per Mercè Vila Rigat, reuneix una sèrie de fotografies fetes després de guanyar el segon Premi de Fotografia 2020 de la Fundació Vila Casas.

Canal de Youtube de la Fundació Vila Casas

En primer lloc, la mateixa Maria Alzamora, defineix l’exposició com una mostra de l’emoció que es pot transmetre a través del moviment amb un mitjà com és la fotografia; Una imatge fixa.

El projecte, és una barreja de fotografies anteriors de l’obra de la Maria, amb altres d’actuals. “L’embrió” de l’exposició, va estar la fotografia premiada en el segon Premi de Fotografia 2020 de la Fundació Vila Casas.

El cos, la música, la dansa, el moviment… una sèrie d’inquietuds que van despertar la necessitat de la Maria de reflectir-les a través de la fotografia. I així va néixer, El gest mínim.

Des de fa molts anys, la Maria ha treballat per connectar amb el seu propi cos. Aprenent del moviment i el ball a evolucionar amb la connexió amb ella mateixa, i així, fer-ho arribar a través de la fotografia.

En els darrers anys de la seva carrera, la Maria ha viscut a Anglaterra durant tres anys i comparteix que va “créixer moltíssim” personal i artísticament.

Tot seguit, va tornar a casa i es va inspirar amb “l’energia mediterrània”. Connectant amb la natura i els amics, i continuar així amb molts d’altres projectes.

A continuació, escoltem de la mà de l’artista quines són les intencions finals de l’obra i les sensacions que podrem experimentar al visitar l’exposició al Museu Palau Solterra.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).