Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


La captura, dels paisatges d’en Vayreda a l’últim quadre d’Olot al Museu del Suro

Escrit per a 16 d'Octubre de 2020

  • L’exposició, de caràcter gratuït, celebrarà la seva inauguració el pròxim dissabte dia 17 a les 19 h al Museu del Suro de Palafrugell.
  • Es presentarà el fenomen artístic al voltant del paisatge d’Olot a través de l’obra de diversos artistes.

Des dels estudis de Ràdio Palafrugell, hem contactat amb Miquel Àngel Codes, comissari de l’exposició La captura, dels paisatges d’en Vayreda a l’últim quadre d’Olot. Miquel Àngel, ens contextualitza les obres del col·leccionista Jordi Planas, per conèixer de primera mà el que podrem veure en la inauguració del dissabte 17 d’octubre a les 19 h al Museu del Suro de Palafrugell.

Primerament, Miquel Àngel Codes ens presenta el personatge de Joaquim Vayreda, la seva trajectòria i la seva relació amb l’exposició. La tècnica pictórica que utilitzava Joaquim Vayreda per pintar els paisatges, va ser famosa arreu de la península.

“Va néixer un fenomen artístic arreu dels paisatges d’Olot”

A partir de les obres d’en Vayreda, va néixer una atracció profunda pel paisatge d’Olot per part dels molts artistes del país. Aquesta revolució artística va fer que generacions posteriors es veiessin atrets per aquest paisatge. L’evolució des del primer quadre d’en Vayreda, fins a l’últim paisatge d’Olot, és el que mostra l’exposició: l’atracció que va generar el paisatge d’Olot i com ho van representar els diferents artistes des dels finals del S. XIX fins a finals del S. XX.

L’exposició és itinerant. Es va inaugurar a Terrassa, la segona parada la realitza a la nostra vil·la i de cara al pròxim any, està previst que s’instauri a Ripoll.

Seguidament, Miquel Àngel, natiu d’Olot, ens explica quina és la seva relació professional i personal amb l’exposició La captura.

Per concloure, recordar que la #culturaéssegura i que l’exposició, de caràcter gratuït, celebrarà la seva inauguració el pròxim dissabte dia 17 a les 19 h. Cal reserva prèvia al 972 30 78 25 a causa del control d’aforament. L’exposició romandrà oberta fins al 17 de gener de 2021.

Us adjuntem la conversació sencera amb Miquel Àngel Codes, comissari de l’exposició La captura, dels paisatges d’en Vayreda a l’últim quadre d’Olot.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *