Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


La campanya de vacunació contra la grip arriba a Palafrugell amb grans resultats

Escrit per a 27 d'Octubre de 2020

  • Àngels Larrabeiti ens presenta els objectius de la campanya, el seu funcionament, a qui va dirigida i on podem obtenir la vacuna.
  • Tindrà lloc al Casal Popular del C/Caritat 65, de dilluns a divendres d’11.30 h a 13.30 h i de 15.00 h a 17.00 h.

Des de la setmana passada té lloc a Palafrugell la campanya de vacunació contra el virus de la grip. La nostra emissora ha contactat amb l’Àrea Bàsica de Salut de Palafrugell per entrevistar a la infermera responsable Àngels Larrabeiti. Seguidament, ens detallarà quins són els objectius de la campanya, a qui va dirigida i com obtenir la vacuna.

En primer lloc, Àngels Larrabeiti ens recorda que la grip és una malaltia provocada per un virus que inevitablement ens visita cada hivern. La campanya protagonista presenta una solució ràpida i eficaç per aquest virus: la vacuna. 

En aquest moment, la campanya inicia la segona setmana de vacunacions. Però, després de la campanya es pot demanar la vacuna amb cita prèvia al centre sanitari.

A qui va dirigida la campanya?

Altrament, Àngels Larrabeiti ens informa que la campanya de vacunació va dirigida especialment a aquelles persones majors de seixanta anys. Però, també a aquelles persones, nens o adults, que tenen menys de seixanta anys però tenen risc afegit. Com per exemple, malalties cròniques, cardiovasculars, obesitat mòrbida, diabetis, sistema immunitari dèbil, persones amb càncer…

Seguidament, Larrabeiti ens afegeix que també és recomanable que es vacunin aquelles persones que estan diàriament en contacte amb els grups de risc anteriorment esmentats. Com per exemple, sanitaris, professors, cuidadors… Aquelles persones institucionalitzades, i les dones embarassades en qualsevol trimestre o inclòs sis mesos després del part. Aquest any, com a novetat, a les parelles de les persones embarassades.

Tanmateix, aquelles persones que treballen en granges de porcs o aus també és molt important que es vacunin, ja que el virus de la grip podria barrejar-se amb la malaltia porcina o avina.

En què m’ajuda la vacuna? Em fa no agafar la grip?

La vacuna, si funciona, evita les complicacions quan s’agafa una grip. Encara que no l’eviti completament, es redueix la seva agravació, la qual en segons quines condicions pot arribar a provocar la mort. Evitant l’ingrés de persones amb la grip, també evitem la saturació sanitària, la qual ja està prou complicada amb la covid-19.

Què faig si he passat la covid? I si he resultat asimptomàtic?

“No hem de pensar en la COVID-19, hem de pensar en el virus de la grip”. Àngels ens fa entendre que són dues qüestions separades, i si ets factor de risc, has de vacunar-te independentment dels efectes de la COVID-19 en la persona.

Per concloure, Àngels Larrabeiti felicita la població de Palafrugell. “Ha estat una gran sorpresa, perquè no sabíem si tindria bona resposta aquest any. Ha estat fantàstica la resposta de la població, vam esgotar les vacunes i han vingut persones que feia anys que no es vacunaven o ho rebutjaven anteriorment”.

Casal Popular de Palafrugell al Carrer Caritat

Aquest any per vacunar-vos, heu d’anar al casal popular al C/Caritat 65. De dilluns a divendres d’11.30 h a 13.30 h i de 15.00 h a 17.00 h.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *