Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Junts per Palafrugell es desmarca de la reforma de la plaça Priorat Santa Anna

Escrit per el 21 de Desembre de 2021

  • Des de Junts per Palafrugell denuncien que la reforma d’aquest espai es fa sense el consens dels veïns, comerços i operadors del mercat municipal.
  • Critiquen la pèrdua de places d’aparcament i aposten per fer un estudi per ampliar el pàrquing del Casal.

La reforma de la plaça Priorat Santa Anna ha portat polèmica des que Lluís Ros, regidor d’Obra Pública avançava la notícia a Ràdio Palafrugell. En les darreres setmanes s’ha conegut que les obres començaran el proper 10 de gener, després de les festes de Nadal. El cost, la durada i la pèrdua de places d’aparcament són els principals motius de discordança. En aquest sentit, des de Junts per Palafrugell critiquen que es tiri endavant aquesta reforma sense el consens de les persones afectades.

Junts per Palafrugell, socis de l’actual govern de l’Ajuntament, ha sorprès amb un comunicat en el que critica la reforma de la plaça Priorat de Santa Anna. La formació considera que no s’ha de tirar endavant perquè no s’ha consensuat amb els principals afectats. Així ho explica David Martín, responsable d’organització del partit.

Aquesta crítica fa que Junts per Palafrugell es posicioni com el PSC de Juli Fernández, partit majoritari de l’oposició. A més, apunten que la pèrdua de places d’aparcament no ajudarà a dinamitzar el comerç. Segons la formació local aquesta situació agreuja el problema de l’aparcament a la zona centre del municipi. Per això, consideren que caldria estudiar l’ampliació de l’aparcament del Casal.

El portaveu de Junts a l’Ajuntament recolza la reforma

El que podria ocasionar una crisi de govern a l’Ajuntament de Palafrugell ha estat tallat de soca-rel pel portaveu de Junts al consistori. Així, Marc Heras considera que la reforma és una prioritat i que és ara quan cal afrontar aquest projecte. A més, considera que la bossa d’aparcaments actuals genera problemes de mobilitat i que la reforma permetrà que espai per a les persones.

A més de criticar la manca de consens amb els afectats de la reforma, des de Junts per Palafrugell també consideren desmesurada la despesa, al voltant dels 300 mil euros. A més de criticar la durada de 9 mesos fet que afectarà Setmana Santa i que farà que a l’estiu la plaça no estigui acabada. En aquest sentit, Josep Piferrer, en declaracions al Punt Avui, assegura que “l’empresa guanyadora s’ha compromès a fer-la en sis mesos”.

D’altra banda, des de Junts per Palafrugell recorden que l’actual agrupació local no té res a veure amb la que es va presentar el 2019. Així, David Martín apunten que volen desmarcar-se de la tasca que es fan els dos regidors de Junts per Catalunya. En aquest sentit, admet que ja estan recorrent camí de cara a les eleccions municipals del 2023.

Podeu recuperar la conversa íntegra amb David Martín de Junts per Palafrugell al següent arxiu.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).