Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Junts per Palafrugell dona suport i acompanya als operadors del Mercat en les seves manifestacions

Escrit per a 13 de Gener de 2022

  • Membres del comitè local de Junts per Palafrugell van acompanyar als operadors del mercat a la manifestació del passat dilluns per donar-los suport en les seves reivindicacions.

En una nota de premsa publicada avui dijous, Junts per Palafrugell ha donat el seu suport als paradistes del Mercat de Palafrugell en el conflicte que mantenen obert, a l’espera de la reunió de demà divendres amb l’equip de govern de l’Ajuntament de Palafrugell.

De fet, Junts per Palafrugell ja es va desmarcar a finals de desembre de la reforma de la plaça del Priorat de Santa Anna. Així ho recorda David Martín, responsable d’Organització del partit.

Junts demana que es paralitzin les obres a l’espera de la reunió que representants del Mercat han de tenir aquest divendres, a la 1 del migdia, amb membres de l’equip de govern. Segons David Martin, Oohx!gen, l’associació de negocis i comerç de Palafrugell, també participarà en aquesta trobada.

La proposta de Junts per Palafrugell és mantenir l’actual aparcament al matí i suprimir-lo a les tardes o deixar la reforma per a més endavant. Reiteren la proposta sobre la necessitat d’estudiar l’ampliació de l’aparcament del Casal amb una segona planta, fet amb el qual coincideixen amb el grup municipal del PSC.

Inici de les obres a la plaça Priorat de Santa Anna

Projecte de partit nou diferenciat dels representants a l’equip de govern

Aquesta posició és la defensada per Junts per Palafrugell com a partit polític. Malgrat això, els seus dos representants al consistori formen part de l’equip de govern que ha tirat endavant aquest projecte d’obres, manifestant-s’hi a favor a les xarxes socials. David Martín defensa la posició de Junts com a un partit nou (creat l’estiu de 2020), diferent del de les eleccions del 2019. Segons Martín, el projecte de Junts és nou.

Per acabar, Martín defensa no prendre decisions que puguin afectar l’economia de negocis de Palafrugell.

Inici de les obres a la plaça Priorat de Santa Anna

Nota íntegra publicada per Junts per Palafrugell

“A Junts per Palafrugell donem suport als operadors del mercat i a la resta d’afectats en les seves reivindicacions i ho fem de forma explícita participant en la manifestació del dilluns 10 de gener fent-los costat.

Tal com vàrem manifestar el passat mes de desembre, la reforma de la plaça Priorat de Santa Anna està generant molt malestar en l’opinió pública. Aquest mateix matí hem conegut en un comunicat la posició de suport sobre aquestes reivindicacions del Mercat per part d’Oohx!gen i la seva voluntat de treballar conjuntament en les mateixes, per sentir-se també afectats.

És per això que creiem que cal escoltar molt més, sobretot si quan els afectats d’una decisió política no veuen altra sortida que manifestar-se al carrer, per veure perillar els seus negocis i la seva economia. Quan això passa, quelcom no s’ha fet bé. Tota acció que pugui repercutir negativament en l’economia de negocis i famílies de Palafrugell és de dubtosa necessitat. Ara bé, quan després de gairebé dos anys encara no hem sortit de la pandèmia, ni tampoc de la crisi econòmica que ha generat, llavors és quelcom que no s’ha de tirar endavant.

Quan l’equip de govern de l’Ajuntament convoca als afectats a una reunió el pròxim divendres 14 de gener, no podem entendre que les obres vulguin continuar a tota màquina, tal com ens ha arribat.

L’administració ha de solucionar problemes, no pas generar-ne de nous. Cal una reflexió profunda i seriosa i demanem, de nou, aturar aquesta reforma per plantejar-la en altres termes i de forma consensuada amb tots els afectats.

Hi ha moltes opcions per tal de donar sortida a les reivindicacions, però no creiem que comprar una quantitat limitada de tiquets de mitja hora gratuïta de l’aparcament de Can Mario i repartir-los a les parades del mercat i pels negocis del centre, sigui una d’aquestes opcions. Aquesta mitja hora gratuïta no és comparable amb la que hi havia fins ara a la plaça, havent d’assegurar-se el ciutadà d’aconseguir aquest tiquet.

Mantenir l’aparcament al matí i suprimir-lo a les tardes és quelcom habitual en aquest tipus de places i podria ser una opció a valorar. O també plantejar opcions més treballades i consensuades i deixar la reforma per a més endavant, quan la situació econòmica sigui una altra, tal com vàrem manifestar.

Reiterem la proposta de Junts per Palafrugell sobre la necessitat d’estudiar l’ampliació de l’aparcament del Casal amb una segona planta, així com estudiar-ne opcions de rotació obligatòria.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *