Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Josep Piferrer “és impossible tancar les platges per Sant Joan”

Escrit per el 10 de Juny de 2021

  • El batlle palafrugellenc considera inviable poder tancar totes les platges del municipi per Sant Joan.
  • També comenta que fins la setmana que no ve no enllestiran el protocol que se seguirà.

La revetlla de Sant Joan serà la primera prova de foc de l’estiu 2021 en la que hi haurà unes condicions més semblants a les del 2019. En aquest sentit, el Procicat ha recomanat que no es poden fer revetlles a les platges. Josep Piferrer, alcalde de Palafrugell considera que “és impossible tancar les platges per Sant Joan“.

El Procicat ha notificat una sèrie de recomanacions de cara a la revetlla de Sant Joan. Entre aquestes, hi ha la de controlar l’accés i l’aforament a les platges de Catalunya. “Es recomana controlar l’accés o aforament de les zones on habitualment es produeixen aglomeracions o bé el seu tancament per evitar-les”, diu el Procicat. En aquest sentit, l’alcalde de Palafrugell ha apuntat que “és impossible tancar totes les platges de Palafrugell per Sant Joan”.

Així, les persones podran accedir a les platges dels nuclis de Palafrugell per la revetlla. No obstant això, el batlle palafrugellenc ha explicat que tenen sobre la taula quines restriccions hi haurà. Així, es podria restringir l’accés de begudes i de música com es farà a Barcelona.

Tot i que, Piferrer admet que serà difícil controlar-ho en totes les platges, per les característiques que tenen. En tot cas, s’ha emplaçat a la setmana vinent per enllestir quin serà el protocol que es farà des de l’Ajuntament. En aquesta línia no descarta contractar més personal per fer front a la revetlla.

Un estiu sense restriccions a les platges

Prenent com a referència el que va passar l’estiu passat, en el que les platges es van mostrar com un espai segur, enguany no se’n regularà l’accés. Josep Piferrer ha puntualitzat que es continuarà informant de l’afluència de gent a les platges a través de l’aplicació, tot i que no se’n tancarà l’accés.

En aquesta línia, ha recordat les dificultats que van tenir l’any passat per controlar l’accés a la sorra. Per poder garantir aquest servei haurien de contractar una vintena d’agents cívics per controlar-les totes.

Així, els agents cívics hi continuaran essent, tot i que enguany tindran un caràcter informatiu. No obstant això, Piferrer ha matisat que en cas que hi hagi canvis de restriccions o que la situació durant els primers caps de setmana de juliol es desbordi, faran marxa enrere.

Per tant, la previsió sobre la que, actualment, treballa l’Ajuntament de Palafrugell és la de no tancar les platges aquest estiu.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).