Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Josep Castelló parlarà de toponímia i paisatge al Museu del Suro

Escrit per el 25 de Maig de 2023

  • La conferència tindrà lloc el divendres, 26 de maig a les 20 hores a l’auditori del Museu del Suro. S’emmarca en l’exposició Si vols aigua ben fresca… a la font has d’anar de l’Agrupació Excursionista Palafrugell.

Josep Castelló parlarà de la toponímia i el paisatge de Palafrugell en una conferència al Museu del Suro, el divendres, 26 de maig a les 20 hores. La xerrada tancarà gairebé l’exposició Si vols aigua ben fresca… a la font has d’anar de l’Agrupació Excursionista Palafrugell.

A la conferència La memòria del paisatge, Josep Castelló parlarà de Josep Bañeras que va estudiar la toponímia a fons, així com les fonts, els termes municipals i els camins amb la voluntat de conservar el patrimoni local.

Castelló també parlarà de la toponímia de la costa, ja que ha escrit els llibres sobre la Costa Brava El perfil de la costa. Palafrugell, Mont-ras i les illes Formigues (2003) i Costa Brava autèntica (2009). A més, va ser coautor amb Jordi Plana i el mateix Josep Bañeras del mapa La costa de l’Empordanet.

La xerrada està oberta a tothom i gairebé tancarà l’exposició Si vols aigua ben fresca… a la font has d’anar, dedicada a les fonts de Palafrugell, que es podrà veure fins al dissabte, 27 de maig al Museu del Suro.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).