Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Jornada de donació de sang a Palafrugell

Escrit per el 20 d'Abril de 2020

  • El dissabte 25 d’abril el Casal Parroquial s’habilitarà de 10 a 14h i de 16 a 20:30h.
  • Per evitar aglomeracions cal reservar cita prèvia. A més es prendrà la temperatura a tots els donants.

El Banc de Sang no es pot permetre aturar la seva activitat pel COVID19. Així, continuen organitzant donacions arreu del país per ajudar a tractaments de càncer, accidents, parts amb complicacions, etc.. En aquest sentit, aquest dissabte 25 d’abril han organitzat una jornada de donació de sang a Palafrugell.

Una vegada més el Casal Parroquial comptarà amb un espai de donació. Obrirà de 10 a 14 i de 16 a 20.30 hores. EL coronavirus, però ha canviat alguns protocols de les donacions per fer-les més segures. Així, cal que els donants reservin hora des del web donarsang.gencat.cat.

La donació de sang és aquests dies una de les activitats imprescindibles que la ciutadania pot fer per afavorir el funcionament del sistema sanitari i l’atenció als pacients dels hospitals. En aquest sentit, Meritxell Casacuberta, tècnica de promoció del Banc de Sang i Teixits de Girona anima a donar sang de forma continuada.

El Banc de Sang, organisme del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, segueix les mesures de prevenció i seguretat i les aplica al conjunt de les seves campanyes.

Així, des d’aquesta setmana, també tots els donants tenen un bolígraf d’un sol ús per emplenar el qüestionari, entre d’altres mesures que s’han pres.

Per últim, la Meritxell Casacuberta recorda que el coronavirus COVID-19 no es pot transmetre per la sang, sinó per via respiratòria, amb la qual cosa el procés de donació i transfusió disposa de la seguretat habitual.

Així doncs, aquest dissabte 25 jornada de donació de sang a Palafrugell. Podeu fer la vostra reserva al web donarsang.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).