Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


138 donants de sang a Palafrugell

Escrit per a 27 d'Abril de 2020

  • Dissabte 138 persones van donar sang en la jornada de donació que va organitzar el Banc de Sang i Teixits de Girona. Aquesta xifra suposa el doblar la xifra de donants de la darrera jornada.

El Banc de Sang i Teixits de Girona va organitzar per aquest dissabte una jornada de donació de sang al municipi. En total, van ser 138 els donants de sang a Palafrugell. La jornada estava marcada per les mesures de seguretat per evitar la propagació del coronavirus. En aquest sentit, els donants es van haver d’inscriure i van omplir les 150 places disponibles.

Èxit de participació en la jornada de donació de sang de dissabte passat a Palafrugell. Després que en les darreres visites del Banc de Sang i Teixits al municipi les donacions patissin una davallada, en aquesta ocasió la resposta ha estat excepcional.

Meritxell Casacuberta, tècnica de promoció del Banc de Sang i Teixits de Girona és la que valora la jornada. A més, remarca entre els 138 donants de sang de dissabte a Palafrugell, n’hi va haver 14 de nous. Un fet molt positiu, com que també hi van anar persones joves.

Un dels canvis en el protocol de les donacions és haver de reservar cita en línia. En aquesta línia, Casacuberta recorda que van ampliar les places de donacions fins en dues ocasions. Tot i així, encara hi va haver gent que es va quedar fora per la manca de personal per atendre a totes les persones.

Des del Banc de Sang i Teixits expliquen que una vintena de donants van quedar exclosos de la donació. El 90% perquè els nivells d’hemoglobina eren massa baixos o per pressions altes o baixes. Des del Banc de Sang també han volgut agrair la col·laboració de Creu Roja i Càritas Palafrugell.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *