Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Joan Farré (Cs) lamenta que hi hagi subvencions que no han arribat a la gent

Escrit per el 5 d'Agost de 2020

  • El portaveu de Ciutadans a l’Ajuntament de Palafrugell fa balanç de l’actuació del govern palafrugellenc durant la pandèmia.
  • Es mostra satisfet per l’acord institucional al que es va arribar, però dubte del procediment que s’està duent a terme.

Tanquem la roda de contactes amb els caps de l’oposició a l’Ajuntament de Palafrugell amb el portaveu de Ciutadans. En aquesta darrera entrevista Joan Farré lamenta que hi hagi subvencions, relacionades amb les ajudes per reactivar el comerç local, que no han arribat a la gent. D’altra banda, Farré s’ha reafirmat amb el pensament que a l’equip de govern li falten idees, com ja va dir a finals de l’any passat.

Primer de tot, el portaveu de Ciutadans al consistori de Palafrugell, ha fet balanç del seu primer any a l’interior de l’Ajuntament. Joan Farré destaca que ha estat un any d’aprenentatge, tot i que des del primer dia han estat treballant pel municipi.

En ocasions s’ha acusat al seu grup de traslladar mocions que no són en clau municipal. En aquest sentit, Farré remarca que Ciutadans és un partit que vol tenir una veu unitària a tot l’Estat espanyol.

D’altra banda, però, considera que són una oposició útil. Així, recorda que han donat suport al govern en mocions com la de prohibir fumar a les platges o projectes com el del carril bici a l’avinguda del Mar.

Consens davant la COVID-19

Joan Farré destaca un dels aspectes més positius d’aquest any quan tots els partits polítics van arribar a un acord per fer front a la crisi del COVID. Remarca que van ser dels primers municipis en tirar endavant una proposta d’aquest tipus i també apunta que el paper del PSC de Palafrugell i de Juli Fernández va ser cabdal.

No obstant la bona sintonia amb la que es va treballar, com la resta de grups a l’oposició, el portaveu del grup taronja també critica la gestió de com s’estan duent a terme alguns dels acords. Així, aposta perquè la partida destinada a reactivar el comerç haguessin estat ajudes directes.

En aquesta línia, Joan Farré també lamenta que hi hagi subvencions que no han arribat a la gent. Una crítica al govern per no saber gestionar i agilitzar aquests aspectes. En aquest sentit, Farré exposa que no té constància que s’estigui treballant en un pla de contingència de cara al futur, un fet que arriba per la manca de debat i la falta d’idees del govern.

Preocupació per la neteja viària

Més enllà de la gestió de la COVID-19 per part de l’equip govern, el portaveu de Cs també ha posat el focus sobre altres mancances. En aquest sentit, Farré apunta que la neteja viària continua sent el punt feble del municipi.

Així, insta al govern a prendre noves mesures i en emmirallar-se en altres municipis on la gestió dels residus funciona. Tot i que també reconeix que hi ha molta part que ve de l’incivisme de la gent.

No obstant tot aquest reguitzell de crítiques, també lloa la tasca que s’ha fet amb l’aplicació per controlar l’aforament de les platges o la tasca que s’està fent a l’àrea de mobilitat. Per contra, respecte a les darreres actuacions per desenvolupar el carril bici pel centre del municipi, considera que no ha estat bona idea fer actuacions durant l’estiu.

I en aquesta línia també critica les obres referents al carrer Manufactures del Suro. Durant l’entrevista amb Joan Farré també s’ha parlat d’altres aspectes que podeu recuperar al següent arxiu.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).