Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Aprovació inicial de platges sense fum a Palafrugell

Escrit per a 26 de Febrer de 2020

  • El ple de l’Ajuntament aprova inicialment la declaració amb els vots a favor de l’equip de govern (ERC+SGdP+JXCAT) i Ciutadans.
  • Palafrugell en Comú i PSC s’abstenen a l’espera de poder fer esmenes per votar-hi a favor més endavant.

Ahir dimarts va tenir lloc el ple de l’Ajuntament de Palafrugell corresponent al mes de febrer. En aquesta sessió es va produir l’aprovació inicial de platges sense fum a Palafrugell.

A finals de l’agost del 2019 Joan Vigas, 1r tinent d’alcalde i regidor de Promoció Econòmica explicava el projecte a Ràdio Palafrugell. A l’entrevista comentava que treballarien per fer que l’estiu del 2020 ja s’apliqués la nova normativa. En aquest sentit, ahir en el ple del consistori es va fer la primera passa. Així, va haver-hi l’aprovació inicial de platges sense fum a Palafrugell.

L’alcalde, Josep Piferrer, remarcava que és una declaració d’intencions de l’Ajuntament. D’una banda, per conscienciar d’estils de vida saludables i, de l’altra per millorar la qualitat dels no fumadors a les platges del municipi.

A més, Piferrer també argumentava que serà beneficiós per al medi ambient i per tenir unes platges més netes.

D’altra banda, l’acalde de Palafrugell també explicava que l’enquesta ciutadana que s’ha realitzat recolzava aquest canvi d’ordenança. Tampoc, segons Piferrer, els establiments turístics han mostrat el seu rebuig a la mesura.

Per un altre costat, l’equip de govern va descartar la possibilitat de dividir els espais de les platges en dues zones: una de fumadors i una altra de no fumadors. La principal raó per deixar de banda aquesta opció és per les dimensions de les platges del municipi.

Suport de C’s i abtencions de PSC i Comuns

Joan Farré, portaveu de Ciutadans va mostrar-se favorable a la iniciativa. No obstant això, també va apuntar a deixar un any de transició per fer pedagogia sobre la nova ordenança.

Per la seva banda, tan el grup de Palafrugell en Comú Podem com el PSC van abstenir-se davant l’aprovació incial. El principal argument dels Comuns és per no veure amb bons ulls la paraula “prohibir“. Segons Alfons Rius, aposten per la sensibilització mediambiental i no veuen clar els procediments per regular la mesura.

En la mateix línia que els Comuns van anar els arguments de Juli Fernández, portaveu socialista a l’Ajuntament de Palafrugell. Així, Fernández apuntava a la dificultat de sancionar als usuaris que no compleixin la normativa.

No obstant això, el PSC resta a l’espera de poder fer una esmena per tal de poder donar suport a la proposta quan s’aprovi definitivament. A més, com apuntaven els Comuns, també van posar sobre la taula el fet que també s’hauria de regular el que es fa en els passeigs.

Podeu recuperar tota la sessió plenària corresponent al mes de febrer a l’enllaç.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *