Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Jaume Ramot i les aus rapinyaires nocturnes

Escrit per a 7 de Novembre de 2019

  • Dins del cicle El 7 a les 7, el fundador del Grup de Natura Sterna parlarà d’aquestes aus, posant el focus en el Gran Duc.

Avui dijous a les 7 de la tarda tindrà lloc una nova xerrada sobre ciència i economia que organitza el Centre Municipal d’Educació. El president i fundador del Grup de Natura Sterna, Jaume Ramot parlarà de les aus rapinyaires nocturnes. Posarà la mirada en les espècies que viuen al nostre entorn. Així, se centrarà en el Gran Duc,  l’espècie de rapinyaire nocturn més gran d’Europa i del que tenim diversos exemplars a Palafrugell.

Les aus rapinyaires nocturnes encara són una espècie molt desconeguda pel públic en general perquè són difícils de veure. En aquest sentit, Jaume Ramot ha destacat que això ha comportat que se’ls associés a aspectes negatius.

Així doncs, aquesta xerrada també vol ser un espai per trencar falsos mites entorn aquests tipus d’ocells. D’altra banda, també s’enfocaran en explicar com els rapinyaires nocturns s’han anat adaptant per passar el més desapercebuts possibles. Un aspecte cabdal per a la seva supervivència com destaca Ramot.

El Gran Duc el rei dels rapinyaires nocturns

D’entre totes les aus rapinyaires nocturnes del nostre entorn, hi destaca per sobre de totes, el Gran Duc. Ramot el qualifica com l’espècie reina per les seves mesures i el seu aspecte. Així doncs, explicaran les principals característiques dels Ducs i, també, els perills que provoquen la seva mort.

Cal recordar que el passat mes de maig es van detectar tres cries de Gran Duc a la zona del far de Sant Sebastià. Gràcies a la tasca del grup de suport de muntanya dels Agents Rurals se’n va poder fer l’anellament. Això permet saber els moviments que fan. Malauradament, molts d’ells són recuperats després de trobar-los mort. Jaume Ramot destaca que les dades confirmen que amb prou feines arriben a l’any d’edat a causa de la pressió humana.

Així doncs, aquesta tarda a les 7 Jaume Ramot parlarà de les aus rapinyaires nocturnes que tenim al nostre entorn. Una activitat gratuïta i oberta a tothom.

Entrevista íntegra amb Jaume Remot, president del Grup Natura Sterna.

Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *