Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Jaume Fernández del Frederic Martí i Carreras: “Les classes virtuals dificulten el tracte personal”

Escrit per el 25 de Gener de 2022

  • Ara hi ha 12 aules amb casos positius de Covid19.
  • Preocupa l’elevada absència pels aïllaments dels estudiants no immunitzats.

Seguint les converses sobre l’estat dels centres educatius al municipi, en aquesta ocasió ens posem en contacte amb Jaume Fernández, director de l’Institut Frederic Martí i Carreras de Palafrugell.

En primer terme detalla que la setmana passada va ser molt dolenta amb 17 classes de les 29 afectades per casos de Covid19. Actualment, són 12, però remarca que ja estan apareixent nous casos.

En aquest sentit, recorda que el protocol a la secundària no obliga a confinar classes en cas de 5 casos positius, com passa a infantil i primària. A l’institut només fa l’aïllament els i les estudiants positius i els no immunitzats.

Si un alumne dona positiu i durant les 48 hores anteriors ha anat a classe, s’envia una carta d’avís a les famílies afectades. L’alumnat no immunitzat ha de fer una quarantena d’una setmana i seguir les classes en línia. En canvi, els i les estudiants immunitzats, sigui per haver passat la malaltia o estar vacunat amb la pauta completa, poden fer-se un test d’antígens ràpid (TAR) i si és negatiu, poden tornar a classe. Tanmateix, Jaume Fernández remarca que el TAR no és obligatori, sinó una recomanació i que això provoca dubtes entre les famílies.

El director del centre afegeix que moltes vegades els estudiants no immunitzats falten diversos cops a classe en poc temps, per l’aparició de nous casos positius.

En algunes especialitats no es reben substituts

Pel que fa al professorat, Jaume Fernández detalla que en algunes especialitats no reben substitucions.

Aquest fet obliga al professorat de guàrdia haver d’anar a les altres classes i per tant, haver-se d’adaptar. S’han reduït les separacions de grups en algunes assignatures i s’ofereixen a tota la classe sencera.

Dificultat en la combinació presencial i virtual

Per altra banda, afegeix que resulta complicat combinar la presencialitat amb la virtualitat dels que han de restar l’aïllament. En aquest sentit, remarca que s’han hagut d’adaptar molt a les noves tecnologies. No obstant això, ha suposat la pèrdua del tracte personal.

Per acabar, Fernández afegeix que entén la preocupació de les famílies pels possibles contagis, però remarca que també el preocupa els possibles efectes que suposarà pels estudiants no immunitzats no anar a classe.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).