Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Isabel Castelló del Prats de la Carrera: “El professorat està a l’alçada de les circumstàncies i tots hem fet substitucions”

Escrit per el 27 de Gener de 2022

  • El centre té de mitjana uns 4-5 alumnes positius per aula.
  • Hi ha dos docents de baixa.

Seguim la ronda de converses amb els diferents centres educatius de Palafrugell per conèixer com viuen les afectacions per la pandèmia. En aquesta ocasió, ens posem en contacte amb la directora del centre Prats de la Carrera, Isabel Castelló.

En primer terme, ens detalla que hi ha hagut una mitjana de 4 o 5 alumnes de baixa per cada classe.

Afegeix que, per la direcció, va suposar un repte saber quins són els estudiants que estan o no immunitzats. Per aquest motiu, a l’inici de curs es va recollir la informació.

A més, reconeix que es va fer feixuc explicar a les famílies els canvis de protocol.

Una de les situacions complexes que Isabel Castelló destaca és la necessitat d’haver-se de fer el test d’antígens ràpid (TAR). Explica que quan van aparèixer casos en tots els centres escolars va haver-hi una saturació de les farmàcies i que, això, va preocupar les famílies. Malgrat aquest fet, remarca que la situació ja ha millorat.

2 baixes entre el professorat

A més, la directora del centre comenta que afortunadament, en aquests últims dies, només dos docents han hagut d’agafar la baixa. Tanmateix, un d’ells va ser substituït l’endemà.

Detalla que la resta de professorat ha fet les substitucions per tal de desenvolupar les classes igualment. Fins i tot, remarca que si algun docent s’ha trobat bé i ho ha volgut, s’ha connectat per fer el seguiment de l’alumnat.

El protocol al centre

Com que el Prats de la Carrera només imparteix els cursos d’ESO, tots els estudiants segueixen el mateix protocol. Cal recordar que a la secundària l’alumnat immunitzat no cal que faci l’aïllament, en cas de ser contacte estret d’un positiu. En aquest cas, es recomana fer-se el test d’antígens a la farmàcia en un termini d’una setmana. En canvi, els no immunitzats, en cas de ser contactes estrets, han de fer un aïllament d’una setmana. Castelló remarca que el 83% de l’alumnat al centre està vacunat.

Els estudiants, que han de romandre a casa, poden seguir les classes a través de plataformes en línia.

Per acabar, Isabel Castelló reconeix que s’han sentit desbordats a l’hora d’haver d’avisar a les famílies quan apareixen casos positius. Afegeix que els protocols arriben a última hora i que, de vegades, es coneixen abans pels mitjans de comunicació.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).