Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Anna Ferrer del Sant Jordi: “Intentem fer sentir l’escola a prop de l’alumnat aïllat”

Escrit per el 27 de Gener de 2022

  • Ara hi ha un grup confinat i dos docents positius.
  • Des del centre es reconeix que si es confinessin les aules amb un sol cas positiu, molt probablement la majoria ja estarien tancades.

Seguint amb els contactes entre els diferents centres educatius de Palafrugell per conèixer com viuen la pandèmia, en aquesta ocasió conversem amb l’Anna Ferrer, coordinadora de primària del Col·legi Sant Jordi.

En primer terme explica que ara hi ha un grup confinat, però que diàriament van sorgint nous casos positius a les aules. Pel que fa al professorat, hi ha dos docents positius. Cal tenir en compte que el col·legi té uns 350 alumnes i una trentena de mestres.

A més, tenint en compte que el centre té classes d’infantil, primària i secundària, hi ha varietat de protocols segons l’edat i la immunitat de l’alumnat. Reconeix que això provoca dificultats a la direcció. Cal recordar que a infantil i primària es confina quan hi ha cinc alumnes o més d’un 20% de positius a l’aula, en canvi, a secundària només ho fan els alumnes no immunitzats.

Des del centre es diu que no s’han sentit desemparats davant la situació, però sí que reconeix que el protocol ara és menys estricte i que ha provocat dubtes. Això passa, especialment, perquè la majoria de normatives són recomanacions.

Afegeix que l’objectiu ara és la d’anar avançant el curs i anar superant el dia a dia. A més, remarca que si ara hi hagués el protocol d’abans de les festes nadalenques, és a dir, el confinament amb un sol positiu a l’aula, la majoria de classes ja estarien tancades.

Per aquest motiu, des del centre s’ofereixen recomanacions a les famílies com la de fer-se un test d’antígens a la farmàcia o al CAP, depenent de l’edat, per tal de deixar registrat el resultat i tenir més seguretat.

“Havíem après a conviure amb la pandèmia”

Per altra banda, Anna Ferrer reconeix que s’havia après a conviure amb la pandèmia, respectant la normativa vigent en cada moment. Fins i tot, remarca que el fet de confinar grups havia esdevingut quelcom estrany fins a l’arribada de l’òmicron.

Tenint en compte els nombrosos estudiants confinats, s’envien correus a l’alumnat i les famílies perquè sentin que l’escola segueix sent al seu costat.

Per acabar, Anna Ferrer remarca que la sisena onada ha suposat tot un repte per als centres educatius i que, molt probablement, hi haurà esgotament per part de tota la comunitat educativa en els pròxims mesos. Per aquest motiu, s’intenta fer que les famílies ho passin amb el suport del centre.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).