Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Inici de setmana marcat per la inestabilitat

Escrit per a 7 de Setembre de 2020

  • Dilluns i dimarts amb nuvolositat i de cara a dimecres s’espera l’arribada de pluges al litoral del Baix Empordà.

Inici de setmana que estarà marcat per la inestabilitat meteorològica. Josep Pascual, des de l’Observatori de l’Estartit fa un repàs als mapes i ens porta la predicció per aquest inici de setmana que pot acabar amb pluges de cara a dimecres.

Primer de tot, però, hem analitzat el passat cap de setmana. En principi, s’esperaven tempestes a partir del vespre de diumenge, però aquestes no van acabar de fer acte de presència a Palafrugell. Josep Pascual apunta que en aquesta època de l’any pot ser que en pocs quilòmetres de distància en un lloc hi plogui en un altre no.

Aquestes tempestes s’originen per l’arribada d’una massa d’aire fred en alçada que, en contrast amb la temperatura de l’aigua del mar, encara molt calenta desemboca pluges intenses en pocs minuts. No obstant això, en aquesta ocasió no ha passat aquest fet. A més, Pascual destaca que a l’Estartit hi ha hagut una pluja molt bona que ha deixat 17l/m2.

Així, ha diferència d’altres punts de la costa central, en aquesta ocasió, les tempestes i xàfecs intensos han passat de llarg.

Menys humitat i ambient més agradable

D’altra banda, el descens de les temperatures que ja es va començar a percebre diumenge a la tarda s’explica per l’entrada d’aire fred en alçada. A més, aquesta massa també provoca que en els proper dies a la mediterrània es formi una petita DANA (Depressió Aïllada en Nivells Alts).

Aixi doncs, hi haurà un inici de setmana marcat per la inestabilitat, amb el vent bufant de Tramuntana. No obstant això, els ruixat no arribaran fins la matinada de dimarts a dimecres quan el vent giraria a Gregal.

Josep Pascual, a través del mapes, explica que la situació es podria allargar fins dijous, tot i que tot apunta que per la Diada hi hauria una millora substancial del temps.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *