Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Avui diumenge, canvi de temps

Escrit per a 6 de Setembre de 2020

  • A partir de la tarda nit i durant tot el matí de dilluns poden arribar pluges que, en algun moment, podrien ser intenses.
  • Repassem les dades del passat mes d’agost que s’ha convertit en el 3r més calorós dels últims 50 anys i ha tingut una mitjana del nivell del mar més alta des del 1990.

Després de dos dies amb un temps estable, per avui diumenge Josep Pascual augura un canvi de temps que pot arribar a darrera hora de la tarda. L’observador meteorològic de l’Estartit explica que les tempestes que es formaran a l’interior del país, poden arribar a la nostra zona a partir del vespre.

L’arribada d’una massa d’aire fred en alçada farà que augmenti la inestabilitat. Els núvols ja seran més abundants, amb algunes tempestes a partir del migdia cap a l’interior del país, alguna de les quals podria afectar a la nostra zona a partir de la tarda o vespre, amb possibilitat fins entrat el dilluns. En aquest sentit, Josep Pascual apunta a que es poden produir les típiques tempestes de final d’estiu. És a dir, molta intensitat en poc temps.

D’altra banda, el vent que no serà massa destacable, bufarà del sector de tramuntana. Així, la mar d’aquesta direcció es remenarà i provocarà una baixada de les temperatures, especialment a partir del vespre.

Tercer mes d’agost més calorós dels últims 50 anys

A més de la previsió meterològica, de la mà de Pascual, també hem fet balança del que ha estat l’agost meterològicament parlant. Entre els aspectes ha destacar hi ha el fet que ha estat un mes d’agost amb molt poques precipitacions.

D’altra banda, tot i que no ha estat un agost amb temperatures molt extremes, sí que hi ha hagut una mitjana molt alta. En aquest sentit, Pascual explica que ha estat el tercer mes d’agost més calorós dels darrer mig segle.

També la temperatura de l’aigua del mar ha estat per sobre de la mitjana, al voltant d’un grau o un grau i mig superior a l’habitual. Un altre aspecte preocupant és que el nivell mitjà del mar ha estat el més alt des del 1990.

Una tendència alarmant ja que tot són elements que estan relacionats amb el canvi climàtic. Així, els tres mesos d’agost més calorosos dels darrers 50 anys els trobem en els últims 17 anys: 2003, 2018 i 2020. Es tracta d’una tendència perillosa i Josep Pascual apunta que per aturar-la cal que tothom es mentalitzi i faci petites accions.

Així doncs, més enllà de repassar la previsió meteorològica que avui diumenge portarà un canvi de temps, també hem repassat les dades que ens va deixar el passat mes d’agost.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *