Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Impulsant la Inclusió a Palafrugell: Un Compromís Renovat amb el Centre Tramuntana

Escrit per el 27 de Desembre de 2023

L’Ajuntament de Palafrugell ha formalitzat un pas crucial per al futur del Centre Tramuntana, dedicat a l’acompanyament i inserció de persones amb diversitat funcional. Ho ha fet mitjançant la cessió en propietat de la finca que actualment ocupa el Centre a favor del Consell Comarcal del Baix Empordà. L’alcalde Juli Fernández i la presidenta del Consell, Glòria Marull, han reiterat un compromís profund amb la inclusió i el suport a aquest col·lectiu.

En l’acte, l’alcalde Juli Fernández va destacar que amb aquesta cessió, s’està reafirmant el compromís de Palafrugell amb les persones amb diversitat funcional i amb la missió essencial del Centre Tramuntana. Aquesta decisió marcarà el començament d’una nova etapa d’èxits i avenços per a tothom.

La presidenta Glòria Marull va agrair a l’Ajuntament de Palafrugell aquest gest significatiu que reforça la capacitat col·lectiva per crear un entorn més inclusiu i sostenible. Amb la propietat de la finca, es podrà planificar de manera més efectiva i treballar junts per superar els reptes que es presentin. Marull va destacar la importància d’aquesta donació pel futur parc Tramuntana.

El director del centre, Pere Cañigeral, va qualificar d’històric aquest acord per les possibilitats que atorga al Centre.

Juli Fernàndez i Glòria Marull. Imatges @consellcomarcal, àudios @TVCosta Brava

Cessió fonamental pels futurs projectes del Centre

Amb una història que es remunta a l’any 1986, quan es va crear la Mancomunitat Intermunicipal del Baix Empordà per a Discapacitats Psíquics, el Centre Tramuntana ha estat un referent essencial per a la integració laboral i social de les persones amb discapacitat intel·lectual a la comarca. Després de la seva dissolució el 1993, el Centre es va integrar al Consell Comarcal del Baix Empordà, que ha treballat incansablement per reestructurar i ampliar les seves instal·lacions.

Malgrat les dificultats econòmiques des del 2009, el Centre Tramuntana ha mantingut un compromís inquebrantable amb la societat i amb les persones amb diversitat funcional. La congelació de subvencions i altres desafiaments no han afectat la seva dedicació a proporcionar serveis essencials, com la jardineria, la senyalització urbana i altres activitats que ofereixen ocupació i un sentit de pertinença.

La cessió en propietat de la finca actualment arrendada és fonamental per assegurar la sostenibilitat i el desenvolupament continu del Centre Tramuntana. Aquesta decisió no només permetrà accedir a cofinançament de diverses instàncies, sinó que també servirà com a base per a futurs projectes i iniciatives que reforçaran el paper del Centre com a actor clau per a la inclusió i el suport a les persones amb diversitat funcional al Baix Empordà.

Amb aquesta iniciativa, Palafrugell i el Consell Comarcal del Baix Empordà demostren la seva voluntat compartida de construir un futur més just i igualitari per a totes les persones, independentment de les seves capacitats.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).