Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Impugnen la llicència d’obres de l’auditori de Cap Roig

Escrit per el 15 de Gener de 2020

  • Salvem el Golfet i SOS Costa Brava presenten un llistat de motius que haurien de paralitzar les obres.
  • L’alcalde de Palafrugell, Josep Piferrer es mostra favorable a la construcció de l’auditori.

L’Associació Salvem el Golfet i SOS Costa Brava impugnen la llicència d’obres de l’auditori de Cap Roig atorgat per l’Ajutnament de Palafrugell el passat mes de setembre. A més, també ha denunciat “moviments de terres il·legals amb afectació a una part de zona boscosa de la finca dels Jardins de Cap Roig situada al municipi de Mont-ras, realitzats sense llicència i recentment paralitzats per l’Ajuntament de Mont-ras”.

L’Associació ecologista ha presentat, un cop més, la seva disconformitat davant la construcció del nou auditori. També davant del Pla Especial Urbanístic dels Jardins de Cap Roig que preveu la construcció de diversos edificis. Així, les dues entitats ecologistes adverteixen del greu risc que suposa l’execució d’obres a la finca protegida dels Jardins de Cap Roig. També alerten dels greus impactes ambientals que es produirien amb l’execució del Projecte de la Fundació la Caixa.

Impugnen la llicència d’obres

Des de Salvem el Golfet han presentat tota una sèrie de motius en contra aquesta construcció. Així, impugnen la llicència d’obres de l’auditori de Cap Roig atorgada per l’Ajuntament de Palafrugell. Segons l’associació ecologista tots els punts que fan públics són motiu suficient per aturar les obres.

D’altra banda, Salvem el Golfet i SOS Costa Brava requereixen al consistori palafrugellenc que demani a la Generalitat que el pla director urbanístic (PDU) inclogui el municipi de Palafrugell en el seu àmbit territorial. A més, que també modifiqui el règim urbanístic dels sectors d’Aigua Xelida i de la muntanya de Sant Sebastià de Llafranc. Dos indrets que en el seu moment estaven inclosos a la moratòria i que finalment en van quedar fora.

L’Ajuntament favorable al nou auditori

Per la seva banda, Josep Piferrer, una vegada més, s’ha mostrat favorable a la construcció d’aquest nou espai a la zona de Cap Roig. Així, ha remarcat que en el projecte de La Caixa que afecta el terme de Palafrugell el veuen correcte.

Piferrer, doncs, no creu que sigui un impacte pel territori, recordant que “els metres quadrats en superfície, a Palafrugell, no s’alteren“. Respecte al fet que “s’allargui l’activitat durant tot l’any” per l’alcalde palafrugellenc no serà cap problema. L’impacte serà molt menor que el que hi ha quan hi ha el Festival de Cap Roig.

Pel que fa la impugnació de Salvem el Golfet, Josep Piferrer, en declaracions a Ràdio Palafrugell, ha explicat que està en mans dels tècnics. D’altra banda, veu incongruent que l’Ajuntament doni el permís de llicència d’obres i que després demani a la Generalitat que el municipi estigui inclós en el PDU.

Impugnen llicència nou auditori de Cap Roig
Una màquina fent treballs a la zona dels Jardins de Cap Roig


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).