Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


El Pla Urbanístic de la Costa Brava “s’oblida” de Palafrugell

Escrit per a 3 de Desembre de 2019

  • El Pla Director Urbanístic (PDU) de la Costa Brava proposa eliminar 15.000 dels 22.000 habitatges que revisa.
  • Aigua Xelida i Sant Sebastià de la Guarda, incloses en la moratòria no es revisa en el PDU.

El Pla Director Urbanístic (PDU) de la Costa Brava frenarà la construcció de més de 15.000 nous habitatges, gairebé la meitat dels que estaven previstos. El document ha estat aprovat en una sessió extraordinària de la Comissió Territorial d’Urbanisme. La plataforma SOS Costa Brava ho veu com “un pas endavant tot i que insuficient“. En aquest sentit, entre els municipis que queden fora d’aquest PDU hi ha el nostre. Així, el Pla Urbanístic de la Costa Brava “s’oblida” de Palafrugell.

El Pla revisa 202 sòls on fins ara es podia construir i que estan situats en 17 municipis de la Costa Brava. D’aquests 6 són al Baix Empordà: Begur, Torroella de Montgrí, Pals, Mont-ras, Sant Feliu de Guíxols i Santa Cristina d’Aro. En aquest sentit, són poblacions que no tenen el seu planejament adaptat al Pla territorial parcial de les comarques gironines.

D’altra banda, entre la resta de municipis que contempla el pla i que ja estan adaptats a la normativa hi trobem Palafrugell. Així, en cas de construir-s’hi habitatges aïllats s’hauran d’adaptar a les mesures de millora d’integració paisatgística previstes. A més de Palafrugell també hi ha les poblacions de Calonge, Castelló d’Empúries, Palamós i Platja d’Aro.

Sant Sebastià de la Guarda i Aigua Xelida sense revisió

D’altra banda, amb la informació publicada per la Comissió Territorial d’Urbanisme SOS Costa Brava no la valorava positivament. D’una banda hi ha el cas de sectors emblemàtics com Rodors (3 sectors) a Pals, Aiguafreda de Begur i Cala Morisca de Tossa que seran desclassificats i s’extingiran les possibilitats d’edificar-hi. No obstant això, es donen per bons Sa Guarda de Cadaqués, s’Antiga de Begur o Riera de Molinets a Santa Cristina d’Aro, malgrat que es redueix.

A més, al nostre municipi hi trobem dos casos que havien estat inclosos a la moratòria a l’Avanç del Pla: Aigua Xelida i Sant Sebastià de la Guarda. En aquest sentit. el PDU no hi intervé perquè Palafrugell ja té la normativa urbanística modernitzada. Així doncs, malgrat que es podran donar llicències de construcció, s’hauran de complir les noves normes urbanístiques. Això, afectarà a la construcció de la urbanització d’Aiguacel. Així, el Pla Urbanístic de la Costa Brava passa de puntetes per Palafrugell.

Per tot això, des de SOS Costa Brava un equip multidisciplinar de tècnics estudiarà la documentació de l’aprovació inicial. La voluntat és seguir reclamant desclassificacions massives de sectors edificables no executats a la Costa Brava i que el Pla no revisa. En aquesta línia, des de la plataforma engegaran una campanya d’actes públics d’informació al territori.

El Pla Director Urbanístic de la Costa Brava s'oblida de Palafrugell
Agustí Serra, secretari d’hàbitat urbà durant la presentació del PDU Costa Brava – gerio.cat

Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *