Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Homenatge a Joan Vilardell per inaugurar el curs escolar

Escrit per el 26 de Novembre de 2021

  • Enguany l’acte d’inauguració del curs escolar 2021-2022 servirà per homenatjar la figura de Joan Vilardell.
  • El mestre va morir el passat 4 de setembre a l’edat de 78 anys, una pèrdua molt sentida en la societat palafrugellenca.

El passat 4 de setembre Joan Vilardell moria a l’edat de 78 anys. La mort del mestre va ser molt sentida entre la comunitat educativa del municipi i també en d’altres àmbits de la societat palafrugellenca. Per aquest motiu, aquest dilluns 29 de desembre es farà un homenatge a Joan Vilardell, coincidint amb l’acte per inaugurar el curs escolar que es fa habitualment al Centre Municipal d’Educació.

Durant l’acte d’homenatge, es projectarà un audiovisual i s’espera comptar amb la presència de professors, activistes culturals i diversos polítics locals. En aquest sentit, l’alcalde Josep Piferrer en serà un d’ells, i és que com recorda el propi alcalde amb Vilardell van compartit molts debats educació, política i la vida social palafrugellenca. Primer de tot, Piferrer recorda que aquest tipus d’homenatges es fan des que es va recuperar l’acte d’inici de curs, ara farà 4 anys.

Més enllà de la seva tasca com a docent, Joan Vilardell també va tenir un paper destacat en d’altres àmbits. Així, havia compaginat la feina amb la dedicació a moltes entitats, com ara Càritas, associacions pessebristes i mitjans locals de comunicació. Tot i que una de les més destacades va ser la de voluntari a l’Arxiu Municipal. No obstant això, l’homenatge estarà dedicat per la vessant educativa.

Vinculat a tots els centres escolars del municipi

En aquesta línia, Joan Vilardell va estar vinculat a tots els centres escolars de Palafrugell, ja fos com a mestre o com a col·laborador un cop jubilat. D’altra banda, Piferrer avança que l’audiovisual estarà centrat en el record d’antics companys de feina.

Més enllà de les paraules dels mestres que van treballar amb Vilardell, Piferrer també reclama que hi hagi la veu dels antics alumnes. En aquest sentit, destaca la manera com ensenyava Joan Vilardell que era molt diferent a la de la majoria de mestres de l’època. Un tarnnà a l’hora de fer de mestre que no era res més que el reflex de com era com a persona, segons Piferrer.

L’acte tindrà lloc el proper dilluns 29 de novembre a les 7 de la tarda al Centre Municipal d’Educació amb motiu de la celebració oficial de l’obertura del curs escolar 2021/22.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).