Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Palafrugell lamenta la mort de Joan Vilardell

Escrit per el 6 de Setembre de 2021

  • El mestre Joan Vilardell va morir el passat dissabte a l’edat de 78 anys. Deixa un llegat en el món educatiu i cultural de Palafrugell.

Aquest passat dissabte el palafrugellenc Joan Vilardell moria a l’edat de 78 anys. Vilardell va ser un dels primers mestres que va arribar al Garbí (actual Prats de la Carrera). Però més enllà de la seva vessant educativa, també ha tingut relació en diversos àmbits de la societat palafrugellenca.

Josep Maria Soler, amic i company de feina de Joan Vilardell ha passat pels micròfons de Ràdio Palafrugell per repassar la figura del traspassat mestre. Primer de tot, Soler, destaca que Vilardell va ser un personatge polifacètic, tot i que sempre es va mantenir en un segon pla. Per aquesta gran virtud, el director de la Fundació Pallach considera irrepetible la tasca que va desenvolupar.

Joan Vilardell va arribar a Palafrugell el 1967 per formar part de l’escola Prats de la Carrera. Com el propi Soler o Josep Maria Mora eren mestres d’altres poblacions, però que van acabar arrelant al municipi.

De la vessant com a docent, Josep Maria Soler, destaca que Vilardell va estar fent classes al primer cicle de primària. Amb això, destaca que va ensenyar a llegir i escriure a molts nens i nenes del municipi.

Una persona reconeguda més enllà de l’educació

La tasca de Joan Vilardell va anar més enllà de l’educació a l’escola. En aquest sentit, Vilardell es va involucrar en aspectes culturals i assistencials. Així, va tenir un paper molt important amb el nomenclàtor de Palafrugell, amb l’Arxiu Municipal o amb Càritas.

A més, Josep Maria Soler destaca que l’escut del Club Hoquei Palafrugell és obra de Vilardell. Un logotip que Soler li va demanar l’any 1968 quan va tornar a impulsar l’hoquei al municipi.

Amb tot, Soler considera que Joan Vilardell voldria ser recordat com una persona discreta, senzilla i col·laboradora.

Podeu recuperar l’entrevista íntegra de Rafel Corbí sobre la figura de Joan Vilardell al següent arxiu.


Opinions dels lectors
  1. Carme Ferrer Vilaplana el 6 de Setembre de 2021 a les 20:31

    Totalment d’acord amb tu Josep Maria. Era un home senzill, discret i col.laborador sense pretensions de cap grandesa. Aquesta era la seva grandesa.

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).