Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


GALERIA: 376.000 euros recaptats a l’Oncotrail

Escrit per el 3 d'Octubre de 2022

Palafrugell i els municipis del seu entorn han tornat a viure aquest cap de setmana una autèntica festa de l’esport i la solidaritat amb la celebració de la 9a edició de l’Oncotrail. La cursa organitzada a benefici de la Fundació Oncolliga Girona ha fet rècord de participació, amb 318 equips, i de recaptació: 376.477,56 € euros que es destinaran a millorar la qualitat de vida dels afectats de càncer i les seves famílies i a la investigació de la malaltia. 

La sortida s’ha tornat a fer des de la plaça de Can Mario de Palafrugell, on els prop de 2.800 participants s’han concentrat per sortir tots alhora a les 9 en punt del matí. A partir d’aquí ha començat un recorregut de 100 km dividit en 10 trams que alguns equips han fet corrent i d’altres caminant. Els més ràpids han estat els corredors de l’equip Quetzal (dorsal 321), que han pogut acabar el recorregut en 9 hores 32 minuts, després d’anar al capdavant de la classificació gairebé durant tota la cursa.

El director d’Oncotrail, Lluís Comet, ha destacat que “el més important d’aquesta cursa no és el temps que marca el cronòmetre, sinó la solidaritat amb els malalts de càncer, que creix any rere any, amb més equips i més recaptació”.  En el mateix sentit s’ha manifestat la presidenta d’Oncolliga Girona, Paqui Badosa, que ha volgut destacar també l’esforç i dedicació dels prop de 600 voluntaris que fan possible aquest esdeveniment.  “L’èxit d’aquesta cursa es deu sobretot a ells, als voluntaris que treballen durant tot l’any en l’organització i als que el dia de la cursa dediquen totes les hores que siguin necessàries per fer arribar el nostre escalf i suport als corredors des dels diferents avituallaments“, ha explicat. 

MÉS D’UN MILIÓ I VUIT-CENTS MIL EUROS DE DONATIUS EN NOU ANYS

La primera edició de l’Oncotrail es va celebrar l’any 2013 i des d’aleshores el nombre d’equips participants i de donatius ha crescut de manera espectacular, passant dels 45 equips i 57.850 euros d’aquell primer any, als 318 equips d’aquesta edició, en la qual ja es porten recaptats més de 376.000 euros, si bé la plataforma de donatius encara continua oberta, motiu pel qual la suma final podria ser encara més alta.

Els diners es recapten a través de les aportacions solidàries dels equips, que han de fer un donatiu mínim de 1.000 euros per poder-hi participar, si bé són molts els que depassen amb escreix aquesta quantitat. En total, en les nou edicions celebrades fins ara s’ha recaptat més d’un milió i vuit-cents mil euros. 

Els donatius es destinen principalment a cobrir necessitats dels hospitals gironins a les quals d’administració no pot arribar, com ara la renovació de llits o butaques per a les sales de quimioteràpia i plantes d’hospitalització, però també es dedica una part a la investigació de la malaltia dins de l’Institut Català d’Oncologia (ICO) de Girona i una altra als serveis que ofereix la mateixa Fundació Oncolliga per tal de millorar la qualitat de vida dels malalts: suport psicològic, estètica oncològica integral, banc de perruques, grups de gimnàs i marxa nòrdica, préstec de material, fisioteràpia a domicili, drenatge limfàtic o llar-residència per a afectats i familiars.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).