Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Esquerra Republicana vol posar en marxa un programa d’acompanyament artístic

Escrit per el 27 d'Abril de 2023

  • També, incrementar l’oferta cultural en directe o disposar d’una escola d’art municipal per potenciar el talent local.

Esquerra Republicana de Palafrugell vol posar en marxa el programa “Palafrugell art i talent”. L’objectiu és acompanyar els artistes locals amb formació, donar-los oportunitats laborals i la possibilitat de tenir el primer contracte.

El programa es coordinaria des de l’àrea de Cultura amb l’objectiu d’incrementar la cultura local en totes les disciplines. En parla Marc Casanovas, segon membre de la candidatura d’Esquerra Republicana, a l’entrevista preelectoral de l’Esmorzar de Ràdio Palafrugell.

Afegeix que la cultura “es viu intensament a Palafrugell”, especialment de Sant Jordi al mes d’octubre.

També, es crearia una escola d’art municipal que es relacionaria amb l’Escola de Carrossaires per oferir formació en les diferents disciplines culturals. Casanovas explica que es podria ubicar a l’espai dels Arts i Oficis, en espais de Can Genís, a la zona de les naus de carrossaires, a la Bòbila o a l’antic Escorxador.

En aquest sentit, defensa que cal apostar per l’Escorxador com un espai cultural i obrir-lo a formacions i actuacions teatrals.

Des d’Esquerra Republicana es vol incrementar l’oferta musical en directe cada diumenge i en espais diferents. Serviria per potenciar el talent dels artistes que participarien en el programa Palafrugell art i talent.

També, la programació recurrent d’espectacles teatrals i d’arts escèniques. Casanovas aposta per obres de petit format que se sumessin als festivals més grans, com el Temporada Alta. En aquest cas, la programació s’ubicaria al Teatre Municipal de Palafrugell.

A més, Esquerra Republicana vol oferir línies d’ajudes per tal que s’instal·lin empreses culturals a Palafrugell. Casanovas afirma que calen més negocis relacionats amb la cultura o l’artesania, que se sumarien a l’obertura de la llibreria Nollegiu Mediterrània. Afegeix que permetria obrir locals tancats.

També, es vol mantenir la relació amb els espais culturals ja existents, com els museus o les fundacions. Defensa que cal reivindicar més la Fundació Vila Casas-Museu Can Mario.

Marc Casanovas afirma que per aconseguir això, cal incrementar el personal de l’àrea de Cultura.

Fotografia: Esquerra Republicana de Catalunya a Palafrugell


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).