Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Esport i esdeveniments aturats pel Coronavirus

Escrit per el 12 de Març de 2020

  • Les federacions catalanes de futbol, bàsquet i handbol decideixen aturar la competicions durant 15 dies.
  • Els actes multitudinaris també es prohibeixen i es restringeixen els de menys de 1.000 persones.

Catalunya ha entrat en fase d’alerta pel Coronavirus. La Generalitat ha anunciat la prohibició de concentrar-se en espais amb un aforament superior a les 1.000 persones. També ha anunciat que els esdeveniments esportius s’hauran de disputar a porta tancada. Així, esport i esdeveniments resten aturats pel Coronavirus, com a mínim durant 15 dies.

Les mesures anunciades pel Govern català es començaran a aplicar des d’aquest dijous. De moment, però, es manté l’activitat escolar, llevat de determinades zones del país.

D’altra banda, malgrat que només s’han suspès els actes superiors a 1.000 persones, també s’han restringit els de menor aforament. En aquest sentit, aquests actes i esdeveniments només es podran fer si s’ocupa un terç de l’aforament dels recintes.

Per la seva banda, l’esport també s’ha vist esquitxat pels efectes del CODVID-19. Malgrat que el Govern ha anunciat que els esdeveniments esportius es podien disputar a porta tancada, diverses federacions esportives ja han anunciat la suspensió de la competició. Primer de tot ha estat la Federació Catalana de Futbol en anunciar-ho. Més tard, també s’hi han sumat les de bàsquet i handbol.

Així doncs, durant un mínim de quinze dies, l’esport i els esdeveniments massius queden aturats pel virus del Coronavirus.

Consqüències a Palafrugell

Davant d’aquesta situació, l’Ajuntament de Palafrugell està estudiant la situació dels diversos equipaments municipals. Polítics i tècnics del consistori es reuniran per valorar com actuar.

Fonts de l’Ajuntament apunten que la fase d’alerta activada a Catalunya afectarà a la majoria d’activitats a Palafrugell. Així, queden a l’aire activitats d’aquest proper cap de setmana com la taula rodona al Museu del Suro que tancarà les Jornades de Meteorologia i Canvi Climàtic.

Un altre acte que té tots els números de suspendre’s és el lliurament de premis del 29è Concurs de dibuix de la Policia Local que s’ha de celebrar dissabte al matí a la Bòbila. Aquest és un esdeveniment d’alt risc perquè implica un col·lectiu com els infants i la Policia Local de Palafrugell.

D’altra banda, no es descarta el tancament o la restricció d’accés als equipaments culturals de Palafrugell. No obstant això, no han pogut avançar més detalls, ja que cada cas és diferent. Així, en la reunió que es mantindrà aquest matí s’estudiarà cas per cas la situació de cada equipament.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).