Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Es presenta el Flors i Violes 2021

Escrit per el 15 d'Abril de 2021

  • El festival se celebrarà entre el 30 d’abril i el 2 de maig, en espais tancats amb aforament limitat i control d’accés.
  • Aquest migdia ha tingut lloc la presentació oficial a la plaça de Can Mario.
  • El concurs “Palafrugell canta” és la principal novetat de Flors i Violes 2021

Aquest migdia ha tingut lloc la presentació del festival Flors i Violes 2021 a la plaça de Can Mario. La 12a edició se celebrarà entre el 30 d’abril el 2 de maig, tal com ens avançaven Francesc Niell, director artístic dels espais i decoracions, i Gerard Ventura, director musical del Festival. Enguany serà diferent a causa de la pandèmia, totalment adaptada a la situació actual, però que permetrà gaudir de les decoracions i espectacles amb seguretat. El regidor de promoció econòmica de l’Ajuntament de Palafrugell, Joan Vigas, remarca la complexitat de l’organització d’enguany. No obstant això, valora positivament la feina realitzada per part de l’organització.

Aquest any, per primera vegada, i conjuntament amb l’àrea de Cultura, s’organitza el concurs “Palafrugell canta” per donar a conèixer el talent musical de joves del municipi. Els finalistes tindran l’oportunitat de tocar a l’escenari ubicat a Els Forns durant el cap de setmana del festival, ajudant-los així a promoure i difondre la seva música. El premi pel guanyador serà l’enregistrament d’un EP. Per Vigas això és un exemple de la innovació que s’ha buscat any rere any en cada edició.

Durant l’acte de presentació, Joan Vigas, regidor de promoció econòmica de l’Ajuntament de Palafrugell ha volgut destacar la importància que tindrà per la població, implicant el comerç i la restauració.

“La importància de seguir fent aquest festival, malgrat les dificultats que comporta l’adaptació de totes les mesures de seguretat. Flors i Violes és una oportunitat per seguir fent costat a la cultura, per donar vida als carrers de la vila i al mateix temps als nostres comerços, i també un moment d’esbarjo per als palafrugellencs i palafrugellenques.”

Joan Vigas, regidor de promoció econòmica

Els carrers de la nostra vila, protagonistes de l’edició

L’edició Flors i Violes d’enguany presentarà un recorregut a través d’espais i carrers a l’exterior, com plaça Nova, el pati de la Biblioteca o la plaça de l’Església, així com altres carrers del centre, decorats per l’ocasió.

Altres espais habituals com la plaça de Can Mario, els Forns o la plaça d’Ermengarda seran els encarregats d’albergar els concerts i espectacles. Tots seran amb aforament limitat i control d’accés, tal com preveuen les mesures i restriccions aprovades pel Procicat. Per aquest motiu, caldrà reservar les entrades a partir del 19 d’abril al web del festival, totes gratuïtes. Ens ho explica Sílvia Beleña, cap de l’àrea de promoció econòmica.

Una agenda d’activitats ambiciosa

El regidor de promoció econòmica, Joan Vigas, apunta que l’agenda d’activitats d’aquesta edició és molt ambiciosa amb moltes actuacions. No obstant això, no es podran obrir les portes dels patis privats.

En aquesta 12a edició, destaquen les actuacions de Judit Neddermann, Ramon Mirabet o l’Orquestra Di-versiones, i per als més menuts, El Pot Petit.

Divendres 30 d’abril
19.30 h. Judit Neddermann. Plaça de Can Mario

Dissabte 1 de maig
12 h. Yldor Llach. Espectacle familiar. Plaça d’Ermengarda
17 h. Mr. Stromboli. Espectacle familiar. Plaça d’Ermengarda
19.30 h. Ramon Mirabet. Plaça de Can Mario

Diumenge 2 de maig
11 h. Escola de música L’Energia Conservatori. Pati de la Biblioteca
12 h. El Pot Petit. Plaça de Can Mario
18 h. Orquestra Di-versiones. Plaça de Can Mario

Concurs d’aparadors i menú gastronòmic

A part, també es podrà gaudir del ja habitual menú especial Flors i Violes, que ofereixen diversos restaurants del municipi, així com el concurs d’aparadors organitzat per Oohx!gen. Aquests permetran complementar el cap de setmana de l’1 de maig per tal de donar la benvinguda a la primavera.

Es recupera la data original

L’any 2020, Flors i Violes es va haver de traslladar al setembre, i es va celebrar en un sol dia de concerts a la plaça de Can Mario, sense espais decorats i amb les afectacions de les precipitacions. També es va fer una versió Flors i Violes Home Edition, amb actuacions a través d’Instragram l’1 de maig de 2020.

La cap de l’àrea de promoció econòmica, Sílvia Beleña, es mostra optimista amb aquesta edició, ja que afirma que la població té ganes de poder sortir al carrer i assistir en actes.

Josep Piferrer, Alcalde de Palafrugell, Francesc Niell, director artístic dels espais i decoracions; Gerard Ventura, director musical del Festival; Joan Vigas, regidor de promoció econòmica i Sílvia Beleña, cap de l’àrea de promoció econòmica

Podeu recuperar la conversa íntegra amb Joan Vigas i Sílvia Beleña a continuació.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).