Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Es Niu: un exemple de la cuina dels tapers

Escrit per el 1 de Novembre de 2019

  • El Museu del Suro de Palafrugell organitza per dissabte a les 12 una visita guiada per conèixer curiositats del típic plat palafrugellenc

Aquest cap de setmana finalitza la campanya gastronòmica Es Niu. En aquest sentit, des del Museu del Suro s’ha organitzat una visita guiada per explicar els orígens d’aquest tradicional plat de tapers. L’activitat anomenada Es Niu: un exemple de la cuina dels tapers tindrà lloc dissabte a les 12h.

L’Àngela Martí tècnica documentalista del Museu ha passat per la sintonia de Ràdio Palafrugell per explicar els detalls de l’activitat. Així, en aquesta visita guiada s’explicaran els orígens de l’Es Niu. L’Àngela explica que posaran la mirada, també, en com era la cuina dels obrers a finals del segle XIX i principis del XX.

El Niu és un plat molt antic, d’origen palafrugellenc. Antigament, es tractava d’un plat de quaresma i es feia amb tripa de bacallà, ou dur, peixopalo i patata. Les colles de surers de Palafrugell solien anar a menjar els dilluns a la barraca. La tècnica documentalista del Museu del Suro ens explica el perquè el menjaven els dilluns.

Malgrat que la base era l’ou dur, el peixopalo i la patata, a cada barraca els tapers hi aportaven altres ingredients. En aquest sentit, la barreja de diversos ingredients va fer que Jaume Fàbrega, expert gastronòmic definís l’Es Niu com un plat barroc.

Així doncs, per tancar aquesta campanya gastronòmica que es va iniciar el passat 11 d’octubre, el Museu del Suro ofereix, per segona vegada aquesta visita guiada Es Niu: un exemple de la cuina dels tapers. Dissabte a les 12h. Podeu reservar la vostra plaça al 972 30 78 25.

Conversa íntegra amb Àngela Martí al voltant de la visita guiada sobre Es Niu

Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).