Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Enquesta per la Reactivació Empresarial dels negocis del Baix Empordà

Escrit per el 20 de Febrer de 2021

  • L’Enquesta per la Reactivació Empresarial, servirà per mesurar el grau d’afectació de les mesures i restriccions de la pandèmia als negocis del territori.
  • Amb l’enquesta, l’Oficina de Reactivació del Baix Empordà podrà adequar millor els seus serveis i recursos als negocis de la comarca.

Des del matinal de Ràdio Palafrugell, vam contactar amb el conseller de Promoció Econòmica i Turisme del CCBE, Xavier Dilmé. Al llarg de la conversa, el conseller ha presentat l’Enquesta per la Reactivació Empresarial dels negocis del Baix Empordà, gestionada per l’Oficina de Reactivació Econòmica del consell.

En primer lloc, en Xavier Dilmé ens explica els objectius sota els quals treballa l’Oficina de Reactivació del Baix Empordà. El projecte de l’oficina, el Pla de Reactivació Econòmica, inclou l’enquesta per conèixer el grau d’afectació del coronavirus a les empreses de la comarca.

A continuació, coneixem de la mà del conseller com les empreses poden accedir a l’enquesta.

Les 8 preguntes de l’enquesta són focalitzades a poder extreure les dades a petita escala, és a dir, d’àmbit comarcal. Perquè, tal com especifica Dilmé, les dades generals no proporcionen una fotografia de les empreses de la comarca.

L’enquesta tindrà en compte els diferents sectors empresarials

Altrament, l’enquesta també fa una classificació de les necessitats empresarials segons el sector al qual pertanyen. Coneixent així les dades i previsions de cadascun dels sectors per separat.

Un dels objectius de l’enquesta és poder conèixer la situació real de les empreses del Baix Empordà, i així poder confeccionar eines i línies d’ajuda a mida de la situació.

El conseller Xavier Dilmé qualifica la situació “d’extremadament greu” quant a les dades de població activa en ERTO i quant a la situació de l’economia del Baix Empordà en contrast amb d’altres del voltant.

L’enquesta també busca fer una valoració general de la situació de la indústria de les poblacions de la comarca. Amb la intenció de fer-ne promoció com a destí potencial en indústria i comerç.

L’Oficina de Reactivació Econòmica al servei de totes les empreses de la comarca

Tot seguit, en Xavier Dilmé recorda que l’Oficina de Reactivació Econòmica treballa en col·laboració de tots els Ajuntaments del Baix Empordà i que sempre romandrà a disposició de les necessitats dels empresaris i empresàries.

“Repartint-nos la feina”

A partir de les dades extretes de l’enquesta, es confeccionarà una proposta de mesures dins del Pla de Reactivació i treballades amb els Ajuntaments de la comarca.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).