Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


La Taula per a la Reactivació Econòmica i Social de la demarcació de Girona es constitueix a la Diputació

Escrit per el 28 d'Octubre de 2020

  • Es preveu el seu ús com una eina de treball creada per unir esforços, crear sinergies i trobar el consens entre tots els seus integrants per tal de minimitzar els efectes de la COVID-19.
  • Pol Fages ens presenta els diferents recursos per a autònoms i empresaris del nostre territori.
  • Per conèixer les oportunitats, podeu dirigir-vos a l’Àrea de Promoció Econòmica de Palafrugell.

El passat dimecres 21 d’octubre, el saló de plens de la Diputació de Girona va acollir la signatura de la creació de la Taula per a la Reactivació Econòmica i Social de la demarcació de Girona. Un acte encapçalat pel president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, i el vicepresident primer, Pau Presas. Ràdio Palafrugell, ha comptat amb la col·laboració de Pol Fages, president de la Cambra de Comerç de Palamós perquè ens expliqui els objectius de la creació de la Taula.

Primerament, en la constitució de la Taula també hi van participar Marta Casacuberta, directora dels Serveis Territorials de Treball, Afers Socials i Família de la Generalitat de Catalunya; Jaume Fàbrega, president de la Cambra de Comerç de Girona; Pol Fages, president de la Cambra de Comerç de Palamós; Lali Mas, tresorera de la Cambra de Comerç de Sant Feliu de Guíxols; Belén López, secretària general de CCOO a les comarques gironines; Ernest Plana, president de la FOEG; Pere Cornellà, president de la PIMEC, i Xavier Casas, secretari general d’UGT a les comarques gironines.

La Taula per a la Reactivació Econòmica i Social és una eina de treball creada per unir esforços, crear sinergies i trobar el consens entre tots els seus integrants per tal de minimitzar els efectes de la COVID-19. I a més, desenvolupar projectes i actuacions que es puguin posar en pràctica i repercuteixin positivament en la ciutadania.

En segon lloc, la voluntat de tots els implicats és optimitzar recursos, evitar duplicitats i fer actuacions que perdurin en el temps perquè aquest espai es projecti com una eina de referència a les comarques gironines. I no tan sols a curt termini, sinó també a llarg termini. Hi ha unanimitat en el fet que la Diputació de Girona, com a ens supramunicipal, assumeixi el rol d’aglutinadora de les sinergies i les mesures que es tirin endavant.

Altrament, des de la Cambra de Comerç de Palamós es van presentar una sèrie de recursos per adaptar al petit comerç a la nova situació comercial. Concretament una sèrie de tallers de formació perquè el petit comerciant conegui en profunditat i utilitzi les eines digitals com l’oportunitat que són. D’entre altres eines, es desenvoluparan recursos com la fotografia, la venda en línia o les xarxes socials.

“Ara és el moment de prendre consciència. És responsabilitat de tots.”

Altrament, entre els principals acords es preveu la creació d’una taula de treball COVID-19 amb tots els grups polítics presents a la Diputació de Girona. A més, i de forma coordinada, es crearà també un altre espai, de caràcter més tècnic i amb representants dels signants de la Taula per a la Reactivació Econòmica i Social, que es reuniran periòdicament. Aquest espai funcionarà com a instrument per plantejar propostes i fer-ne el seguiment, amb la possibilitat de convidar-hi i incorporar-hi altres agents del territori perquè hi participin.

Finalment, les línies de treball són transversals i inclouen tota mena d’àmbits: actuacions per potenciar la formació i l’assessorament a empresaris i treballadors; l’aposta ferma per la bona connectivitat de tots els sectors, digitalitzant el territori, amb el 5G i la fibra òptica com a objectius; la incentivació de polítiques d’ocupació; l’impuls de la promoció de campanyes per al foment del producte i les destinacions turístiques de la demarcació o de polítiques per reduir l’escletxa digital, sobretot en l’educació dels infants; l’ajuda a gent gran i a la gent més vulnerable, amb polítiques socials, impulsant l’assistència i la teleassistència, o el foment de la cultura, l’activitat física i l’esport a totes les edats, per educar en l’hàbit saludable, entre moltes d’altres.

Per acabar, Pol Fages ens recorda que per a qualsevol dubte per part d’empresaris o autònoms, tenen una oficina d’acompanyament empresarial que és la Cambra de Comerç de Palamós. Per resoldre els seus dubtes es poden dirigir a la mateixa Cambra de Comerç de Palamós, o bé a l’Àrea de Promoció econòmica de Palafrugell.

A continuació, adjuntem l’entrevista amb Pol Fages, president de la Cambra de Comerç de Palamós.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).