Empat al Palafrugell-Begur, últim derbi de la primera fase

Escrit per el 6 de Març de 2022

• Els blanc-i-negres van sumar un punt en el darrer enfrontament de la primera fase com a locals
  • A falta d’una jornada per jugar la segona tanda per la permanència, ocupen l’onzena (de dotze) posició del subgrup 1B de Segona Catalana
  • El darrer rival d’aquesta fase classificatòria serà el Ca l’Aguidó

Aquest dissabte, el FC Palafrugell només ha pogut aconseguir l’empat al Josep Pla i Arbonès en el darrer derbi baix-empordanès i el darrer partit a casa de la prima fase contra el Begur (2-2). Un resultat que manté als palafrugellencs en la penúltima posició del subgrup 1B de Segona Catalana, (onzens de dotze equips), amb 21 punts (sis victòries, tres empats i 12 derrotes), a l’espera de conèixer la nova disposició grupal per a la fase de permanència.

Tot i que els de Palafrugell van dominar durant tot el duel, en el darrer minut els begurencs van tornar a empatar l’enfrontament per emportar-se un punt a la localitat veïna. Tanmateix, es pot considerar que la jornada 21 ha estat bona perquè tots els equips palafrugellencs han sumat.

Els de Jordi Codina, que tornava després de sanció, van disputar una primera meitat molt igualada, amb poques arribades amb perill a les àrees, fins que Isma Taher es va estrenar com a golejador amb la samarreta blanc-i-negra el marcador i va posar la primera diana de l’enfrontament al marcador (40′), per marxar 1 a 0 al descans.

A la segona part, van igualar a uns els begurencs des del punt de penal, marcant el seu capità, Fabián Cabrera. Però, només uns segons després, Joel Ferré, que havia assistit a Isma en el primer gol, va marcar el segon per als locals (51′) i els va tornar a posar per davant, sumant al seu compte personal una ratxa de set partits consecutius marcant -sense comptar la seva absència a Blanes per sanció-, amb 10 gols en 19 jornades disputades.

Una nova superioritat que els palafrugellencs no van poder mantenir fins al final del derbi, ja que Noah Cunniffe va posar l’empat definitiu al minut 87, fent que el resultat final fos dur de pair per als palafrugellencs. Precisament d’aquesta sensació va parlar el lateral dret Toni Martínez, després del partit:

El futbolista creu que han tingut mala sort en el tram final del partit / ALBA CABRERA

A més, el futbolista del conjunt palafrugellenc creu que ells mereixien haver guanyat i que a partir d’ara, tots els partits seran així de difícils:

Martínez considera que han de donar-ho tot per mantenir la categoria / ALBA CABRERA

Tot i això, el lateral dret considera la incertesa de la nova configuració dels grups no ha de condicionar l’equip:

Encara no es coneix com es repartirà la fase de permanència del subgrup 1B i 1A de Segona Catalana i no es mantindran els punts aconseguits fins ara / ALBA CABRERA

De cara a l’última jornada d’aquesta primera fase, Toni afirma que guanyar al Ca l’Aguidó és necessari per encarar bé la fase per la permanència:

Els blanencs es juguen poder disputar la fase d’ascens a Primera Catalana / ALBA CABRERA

Diumenge vinent dia 13 de març a partir de les 16.45 hores, la darrera jornada d’aquesta primera fase es disputaran simultàniament els sis partits, entre ells el Ca l’Aguidó-Palafrugell a Blanes.