Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Els residents de Barcelona prefereixen Palafrugell

Escrit per el 8 d'Octubre de 2021

  • Segons les dades recollides per l’Institut Nacional d’Estadística (INE), Palafrugell ha estat aquest estiu la destinació estival més freqüent per les persones residents a Barcelona.

Aquest passat estiu que acabem de deixar enrere, Palafrugell ha estat la destinació preferida pels barcelonins i barcelonines. Una situació que es repeteix, segons dades de l’Institut Nacional d’Estadística (INE).

A partir del posicionament dels telèfons mòbils el 17 de juliol i el 15 d’agost, des de l’INE apunten que Palafrugell, com l’any passat, ha estat la destinació turística preferida pels residents de Barcelona. Unes dades, però, que només tenen en compte els telèfons mòbils amb numeració espanyola. Així doncs, no inclouen els moviments dels turistes estrangers.

Per Joan Vigas, primer tinent d’alcalde i regidor de Promoció Econòmica de l’ajuntament de Palafrugell, destaca que aquesta dada s’explica per la feina que s’ha fet. Tant des de l’administració, com també des de l’àmbit privat, apostant per un servei de qualitat i proximitat.

En aquesta línia, apunta que tot i que són moltes les destinacions que han volgut atraure el turista de proximitat, a Palafrugell aquesta és una tasca que fa molts anys que es treballa. Així, aquí és un model molt consolidat i que altres municipis no poden adoptar d’un any per un altre.

Unes xifres prepadèmiques

En concret, Palafrugell va rebre la visita de 9.246 persones residents a Barcelona, segons dades del 15 d’agost d’enguany. Una xifra superior als 8.017 visitants del mateix dia de 2020.

D’altra banda, la xifra de visitants és molt similar als números prepandèmia, 9.253 visitants de 2019. En aquest sentit, Vigas apunta que les dades refermen la sensació que es va tenir durant l’estiu. També durant el mes de setembre en el que el visitant francès ha omplert els hotels del municipi.

No obstant aquestes bones xifres, Joan Vigas també ha recordat que el principal repte és allargar el màxim la temporada. En aquest sentit, apunta que malgrat que les xifres d’aturats han estat molt similar a les del 2019, no cal oblidar que la renda per capita del municipi és de les més baixes.

Amb tot apunta que des de l’Institut de Promoció Econ`òmica, així com des d’altres àrees, són moltes les propostes que van en aquesta línia. Com per exemple, el Festival de Jazz Costa Brava, les campanyes gastronòmiques del Niu i la Garoinada i el Flors i Violes.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).