Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Palafrugell, el principal destí dels barcelonins a l’estiu

Escrit per el 26 de Novembre de 2020

  • Segons dades obtingudes del posicionament dels telèfons mòbils, Palafrugell resulta el principal destí per estiuejar entre el públic barceloní.
  • L’estudi demostra que els moviments vacacionals de l’estiu de 2019, van ser un 20% superiors respecte l’any anterior.

Nerea Cabello per Ràdio Palafrugell, entrevista per Rafel Corbí.

Palafrugell ha estat definit com la principal atracció turística per a la població barcelonina. Establim contacte amb la Marta Moreno, responsable de turisme de l’Institut de Promoció Econòmica de Palafrugell. A continuació, la Marta Moreno comparteix amb nosaltres quin ha estat el mètode per conèixer les dades anteriors.

L’INE ha informat de l’estudi de mobilitat de població que ha fet a partir del posicionament dels telèfons mòbils durant el període que va del juliol fins avui. Així situa a Palafrugell com el principal destí de la majoria de gent provinent de la ciutat més poblada de Catalunya com és Barcelona, sent el destí del major nombre de gent dins la comunitat autònoma.

Palafrugell va rebre visita de 6.681 visitants

A Catalunya, durant el 18 de juliol del 2020 i segons les dades obtingudes a través de la senyal dels telèfons mòbils, Palafrugell va rebre visita de 6.681 visitants, Calafell 6.008 i Castell-Platja d’Aro 4.632. Tres setmanes més tard, concretament el 15 d’agost, Palafrugell continuava com el primer destí, amb 7.994 persones; seguit de Calafell (6.343) i en tercer lloc Alp i altres municipis propers (6.118). A continuació, la Marta Moreno justifica les dades anteriorment esmentades.

Seguidament, la Marta Moreno fa referència a les segones residències com una de les causes principals de l’augment de visitants de la població de Barcelona. Encara que, tot i disposar de moltes segones residències, Palafrugell també és un referent d’entre les poblacions turístiques.

El turisme després de la pandèmia

Anteriorment, des de la nostra sintonia, vam parlar sobre la campanya de l’àrea de turisme de l’IPEP destinada a promocionar el turisme en la població. La Marta Moreno, ens explica quina va ser la reformulació del pla d’actuacions sobre la campanya després de l’estat d’alarma.

Pròximament, l’Institut Nacional d’Estadística treballarà per generar estudis sobre la nostra població de les dades de visitants durant els caps de setmana, i també durant la temporada de Nadal. A continuació, la responsable de l’àrea de turisme ens avança quines són les diferents propostes per a la promoció del turisme del municipi.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).