Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Els 25 anys de la colla saltenca Els Marrecs al TMP

Escrit per a 14 de Setembre de 2021

  • Contactem amb la Mònica Masó, la presidenta de la colla saltenca Els Marrecs.
  • El Teatre Municipal de Palafrugell acull l’exposició fotogràfica de la colla per commemorar els vint-i-cinc anys en actiu.

Contactem amb la Mònica Masó, la presidenta de la colla saltenca Els Marrecs. Enguany, la colla celebra el seu 25è aniversari i ho fa amb un seguit d’exposicions fotogràfiques itinerants que han tingut parada al Teatre Municipal de la nostra vila. A continuació, coneixem més sobre la història i l’activitat actual dels Marrecs de la mà de la Mònica Masó.

En primer terme, Masó recorda que enguany és el 25è aniversari de la colla i els defineix com “uns anys molt satisfactoris per la colla”. Tot seguit, escoltem quina ha estat la trajectòria de la colla al llarg d’aquests anys.

“El món casteller ve trepitjant molt fort aquestes comarques” amb colles com Els Marrecs

Els marrecs al TMP
Algunes de les fotografies de l’exposició “Els Marrecs” al TMP. (Ràdio Palafrugell)

D’entre els objectius dels Marrecs, es troba donar rellevància a la tradició popular de les colles castelleres al nord de Catalunya. Tot seguit la Mònica ens contextualitza sobre la situació actual de les colles castelleres, les quals cada cop creixen més a les nostres comarques gironines.

Preguntada sobre l’arribada de la pandèmia per COVID-19 a la feina de les colles, Masó declara que “la cultura tradicional popular ha estat de les més oblidades”. Comparteix que han lluitat en comunitat per prevenir el nombre de contagis i continuar fent presència tot i les restriccions.

Amb l’objectiu de mantenir la colla Els Marrecs en actiu, durant l’any de la pandèmia s’han realitzat torbades virtuals, vermuts musicals, exposicions itinerants, etc. Tot amb la intenció de tornar tan aviat com es pugui a les places de les viles castelleres.

En aquest punt de l’entrevista, la presidenta Masó exposa les intencions rere l’exposició disponible al Teatre Municipal de Palafrugell. Una exposició de 25 fotografies dels Marrecs que representen “l’emoció d’un castell, d’una trobada i de l’espectacle dels músics”. En conjunt, totes les emocions de la colla al llarg dels seus 25 anys.

Finalment, adjuntem la conversa íntegra amb la Mònica Masó, presidenta de la colla saltenca Els Marrecs.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *