Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Elisabet Sánchez: “Les emocions no són bones ni dolentes, ens diuen alguna cosa”

Escrit per el 20 de Febrer de 2022

  • Elisabet Sánchez porta una nova càpsula amb Rafel Corbí.
  • La psicòloga apunta que cal un canvi en el tractament de les emocions.

La psicòloga palafrugellenca Elisabet Sánchez ens porta una nova càpsula a la sintonia de Ràdio Palafrugell. En aquesta ocasió, està dedicada en aprofundir més sobre la salut emocional i com saber liderar els sentiments, sense ometre’ls per tal de tenir un millor dia a dia.

Per Sánchez, hem de ser conscients que no hi ha emocions bones ni dolentes, sinó que totes expliquen com ens sentim. A més, remarca que socialment ens hem habituat a amagar-les, especialment si són dolentes com la ràbia o la ira. Però, aquest tractament emocional canvia segons les diferents cultures.

Per exemple, sovint es concep la ira com un sentiment negatiu, però que canalitzada correctament, aporta energia. De fet, la psicòloga explica que alguns passos a la història s’han fet mitjançant l’enuig davant de situacions.

Per tant, conèixer els significats de les emocions és un pas per poder-les liderar, treballar-les durant el dia a dia i tractar-les de la millor manera.

Més prevenció per una bona salut mental

Per altra banda, Elisabet Sánchez detalla que cal tenir més prevenció per una bona salut mental. Afirma que sovint estem habituats a menjar més sa, fer-se proves de prevenció de malalties, practicar esports…, però no tenim actituds per prevenir els problemes en la salut mental.

Per acabar, Sánchez remarca que socialment hi ha d’haver un canvi en com expressem les emocions. No obstant això, es mostra confiada en els canvis generacionals.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).