Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


El Vedruna-Prats de la Carrera organitza una cursa infantil adaptada

Escrit per el 28 de Febrer de 2022

  • La cursa tindrà lloc el dissabte, 5 de març a l’Estadi.
  • Amb la iniciativa, l’alumnat ha treballat què són els Objectius de Desenvolupament Sostenible.

El Centre Vedruna-Prats de la Carrera ha organitzat una cursa infantil adaptada a l’Estadi Municipal Josep Pla i Arbonès pel dissabte, 5 de març. En aquesta iniciativa hi ha participat alumnes de 1r i 5è de primària, amb el suport del Club Atlètic Palafrugell i de l’Ajuntament de Palafrugell.

L’esdeveniment titulat “Córrer per la inclusió i l’equitat” ha permès treballar diverses competències de forma transversal. En aquest cas, amb l’objectiu de fer l’Estadi Municipal en un espai d’inclusió i convivència. Hi podran participar tots els nens i les nenes d’entre 2 i 12 anys que tenen mobilitat reduïda. Tal com explica la coordinadora de primària, Laura Ribas.

A més, aquest acte no serà només una cursa, sinó que també s’hi han programat espectacles i tallers, tal com afirma la Martina Bosch, alumne de 1r A.

L’alumnat del centre també han dissenyat el cartell de la cursa, han preparat un vídeo promocional i han escrit cartes per demanar les col·laboracions. Fins i tot, també han conegut com és moure’s amb crosses, caminadors, cadires de rodes o bastons. L’Anaïs Jofra de 1r B ens en parla.

Cartell elaborat pels alumnes de cinquè

Treball dels Objectius de Desenvolupament Sostenible

Des del centre educatiu, s’han treballat els Objectius de Desenvolupament Sostenible, uns punts aprovats l’any 2015 per l’Assemblea General de les Nacions Unides per erradicar la pobresa, lluitar contra les desigualtats i la injustícia o frenar el canvi climàtic. Ens ho detalla la coordinadora, Laura Ribas.

També ens en parla la Sara Chlouchi, alumne de 5è A.

D’aquesta manera, els i les alumnes plantegen com ha de ser una societat que es basi en la igualtat entre persones i en el canvi d’hàbits per créixer respectant el medi ambient. Entre els conceptes treballats, hi ha la reducció de la pobresa i la fam. I al mateix temps, l’augment de la inversió en salut, protecció social i ocupació entre els sectors més desfavorits. Ens ho explica la Cíntia Andújar de la classe de 5è B.

Així mateix, els i les alumnes també han conegut quina és la feina que fa l’organització Save the Children al camp de refugiats més gran del món o la tasca del Centre Tramuntana al nostre municipi. Ens ho comenten la Sara Chlouchi i la Cíntia Andújar.

Per acabar, recordar que es poden fer les inscripcions a través d’un formulari de en línia o per correu electrònic.

Podeu recuperar la conversa íntegra amb la coordinadora de primària Laura Ribas i les alumnes Martina Bosch, Anaïs Jofra, Sara Chlouchi i Cíntia Andújar, a continuació.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).