Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Millora de les temperatures i hores de sol diürnes per aquest cap de setmana

Escrit per a 10 de desembre de 2021

  • A continuació, Pascual avança una millora de les temperatures i de les hores de sol diürnes a partir d’aquest cap de setmana.
  • Els dies presentaran una dinàmica més tranquil·la, amb la reducció de la velocitat del vent.

Un divendres més establim contacte amb l’Observatori de l’Estartit, on en Josep Pascual proporciona la previsió meteorològica per aquest cap de setmana que engloba del 10 al 12 de desembre. A continuació, Pascual avança una millora de les temperatures i l’augment d’hores de sol diürnes a partir d’aquest cap de setmana.

Com ja va comentar Pascual en la previsió del darrer dilluns, aquest divendres s’esperava l’arribada de nuvolositat acompanyada de vent i temperatures més baixes. Així doncs, s’ha complert la dinàmica prevista, però s’ha afegit algun plugim.

En segon lloc, la previsió de Pascual sobre dissabte indica que el sol hi serà present al llarg del dia. Pel que fa al vent, bufarà des de primera hora del matí, però anirà reduint la seva intensitat fins a arribar a una matinada calmada, però fresca.

Fent valoració sobre la presència de tramuntana aquest any 2021, Pascual afirma que aquest any i hi han més corrents d’aire. De fet, segons detalla a continuació, al mes de novembre a l’Estartit es va registrar la velocitat mitjana del vent més alta des del febrer de l’any 2012.

Diumenge s’espera una millora de les temperatures

Altrament, diumenge suposarà un canvi en la previsió meteorològica de les darreres setmanes: la pressió atmosfèrica puja i els dies començaran a ser més tranquils. El domini del sol al centre del dia comportarà a unes temperatures més agradables, tot i alguna excepció com menciona Pascual a continuació.

Respecte a la temperatura del mar, es troba per sobre de la mitjana climàtica que tocaria en aquestes dates de l’any. En l’actualitat, a les aigües de l’Estartit, s’han registrat 15 graus a la superfície i 15,5 graus als 10 m de profunditat.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *