Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Setmana d’inestabilitat meteorològica

Escrit per el 7 de Desembre de 2021

  • Durant els dies compresos entre el 7 i 10 de desembre es mantindrà la meteorologia inestable.
  • Arribaran diversos fronts que afavoriran la possibilitat de pluges i un descens dels termòmetres.

Durant els darrers dies la meteorologia ha estat inestable amb el cel ennuvolat, la possibilitat de ruixats i unes temperatures baixes, una dinàmica que es mantindrà durant les pròximes jornades. Aquesta situació ve afavorida per les depressions que se situen a Escandinàvia, un anticicló a les illes Açores i l’aparició d’una depressió a Irlanda de forma sobtada, un fenomen conegut com a ciclogènesi explosiva. En parlem amb l’observador meteorològic de l’Estartit, Josep Pascual.

Aquesta depressió afectarà especialment Irlanda i el Regne Unit, amb forts vents i temporal. La meteorologia inestable també arribarà a la zona del Cantàbric.

Continua el temps inestable

Al Baix Empordà continuarà la dinàmica els dies passats i aquesta tarda s’accentuarà el vent de garbí o llebeig, però anirà a la baixa demà.

Aquest dimecres arribarà el front i farà que el cel sigui ennuvolat amb la possibilitat de pluges febles i un descens dels termòmetres. A la zona del Pirineu, especialment al lleidatà, disminuirà la cota de neu fins als 800 metres. El dijous tindrem una treva amb una meteorologia més tranquil·la i el cel clar.

No obstant la treva, aquesta durarà poc perquè arribarà un nou front durant el vespre de dijous i la possibilitat de pluges durant aquella nit.

Mànega marina el passat diumenge

Per acabar, aquest passat diumenge al migdia va tenir lloc una mànega marina de grans dimensions davant la costa de Begur. Josep Pascual explica que és un fenomen poc freqüent a la Costa Brava, ho és més a la costa barcelonina, però sí que poden aparèixer quan hi ha aire fred en alçada i vent.

El radar meteorològic del passat diumenge va registrar la tempesta que va provocar aquesta mànega.

Radar de precipitacions del diumenge durant la mànega
Mànega marina davant la costa de Begur
Mànega marina davant la costa de Begur. Fotografia: Josep Pascual

Es pot recuperar la conversa íntegra amb Josep Pascual a continuació.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).